Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hořčicové kuře / králík

Hodnocení receptu je 4,9 (19×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby odležení masa

95 min (20 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 476 kJ /
1 309 kcal
Bílkoviny15,39 g
Tuky108,53 g
Vláknina25,80 g
Cholesterol 133 mg
Sodík 1,91 g
Sůl4,70 g
Sacharidy63,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli pokrájíme na měsíčky, slaninu na slabší hranolky nebo kostičky, česnek nasekáme, stehna nasolíme a opepříme, hořčici naředíme cca 2 lžícemi vody. Krok 2: V pekáčku nebo zapékací misce promícháme cibuli, slaninu a česnek, na ně položíme stehna, která přelijeme hořčicí a necháme cca hodinu odležet při pokojové teplotě. Krok 3: Pak ke stehnům přidáme pokrájené máslo, podlijeme troškou vody a za občasného podlití a přelití výpekem pečeme cca 40-60 minut, dle druhu masa. Krok 4: Následně odklopíme a za občasného přelití výpekem a podlitím dle potřeby dopečeme bez zakrytí doměkka a dozlatova. Krok 5: Podáváme s bramborovou přílohou.

Zveřejněno 3. 3. 2018

Poznámka autora recepty73

Kdo rád žampiony, přidá na začátku pečení pod kuře (králíka) cca 150 gramů na měsíčky pokrájených žampionů, a neudělá chybu :-) .

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové kuře / králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBgg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hořčicové kuře / králík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vBgg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Recept se mi líbí, určitě ho vyzkouším:-)

:-)<3:yes::yes:Moc se mi líbí recept i foto :-K

Tohle fakt zkusim. Trosku mi to pripomina Francouzske kure. Recept se mi moc libi. Kdyz je slanina podlevam kvalitnim ceskym pivem. :-):-)

Dobrý den, nikdy jsem kuře na tento způsob nepekla. krásně se tam propojily chutě . Děkuji za tip bylo to výborné :-)

Hanuleey: ...děkuji za pochvalu:-K:-K:-K, jsem moc rád, že Vám všem chutnalo, děkuji:-K:-K:-K

Dnes jsem dělala - jen jsem milovník spíše kuřecích prsou, takže jsem dala prsní řízky - byly výborné :))

Petra Dvor.: ...děkuji za důvěru v recept, vyzkoušení, pochvalu i fotečku:-K:-K:-K ...potěšilo mě to:-8

Dobrý den, přidávám fotečku. Dělala jsem králíka. Bylo to výborné. Chlapům to moc chutnalo. :-)

Tématické fráze:
králík recepty, hořcicové kuře, recepty z králíka, recept na králíka, kuře recepty, králík recept, recepty na kralika, kuře,cibule, hořčice, slanina recept, králík nebo kuře na hořčici, kure na halali, recepty z pro králika, top recepty králík, recept kuře, hořcicové hranolky, kure-recepty, recept kralik, králík na plnotučné hořčici, kuře na plnotučné hořtici, kuře nebo králík na hořčici, horcicove kure/kralik

Suroviny:
stehno kuřecí, sůl, pepř mletý, hořčice plnotučná, cibule, česnek, slanina anglická, máslo

Přidat fotografie receptu