Bramboráčky z kedlubny
Na žádné pouti či slavnostech nesmí nikdy chybět stánek s křupavými bramboráky. Připravit je můžete i z kedluben, rozdíl téměř nepoznáte. Jsou plné uzeného masa a krásně voní po česneku a majoránce.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 272 kJ / 304 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,37 g |
Tuky | 9,42 g |
Vláknina | 8,97 g |
Cholesterol | 275 mg |
Sodík | 500 mg |
Sůl | 1,25 g |
Sacharidy | 26,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kedlubnu oloupeme nastrouháme do mísy. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno. Uzené pokrájíme nadrobno. Přidáme ke kedlubně.
Krok 2: Dochutíme solí, pepřem, kmínem a majoránkou dle chuti.
Krok 3: Vše promícháme, zahustíme dle potřeby hladkou moukou. Opět dobře promícháme a do pánve s troškou rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které zploštíme do placiček. Smažíme z obou stran dozlatova a dokřupava.
Krok 4: Po usmažení odkládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk a podáváme, protože teplé a křupané jsou nejlepší, i když studené nejsou také marné.
Krok 5: Podáváme se zeleninovým salátem, čerstvou zeleninou, kysaným zelím, nebo jako přílohu k masovým směsím.
Krok 6: Pro obměnu můžeme s kedlubnou nastrouhat i kousek uzeného (i jiného) sýru, nebo uzené tofu..
Zveřejněno 7. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Moje poznámka
Bramboráčky z kedlubny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AGP7
Nejnovější recepty
Jednoduché burger bulky
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 8 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 3 hodinami
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
stepna před 4 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 5 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 6 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 6 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 6 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 6 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 6 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 8 hodinami
Tématické fráze:
recepty z kedluben,
kedlubnove bramboráky,
recepty z kedlubny,
bramboráky z kedlubny,
kedlubny recepty,
kedlubna recepty,
bramboráky z kedluben,
recept na kedluben,
recept nastrouhat kedlubny na jemno,
kedluben recepty,
bramboráčky z kedluben,
kedluben - recepty,
recept z kedlubny,
kedkubnové bramboráky,
kedlubna v receptech,
kedlubnové bramboráčky,
bramborak z kedluben,
kedlubnové bramboráčky,
bramboraky s kedlubny,
recepty-kedlubny
Suroviny:
kedlubna,
vejce,
česnek,
uzené moravské,
sůl,
pepř mletý,
majoránka,
kmín drcený,
mouka hladká,
olej
Komentáře