Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 729 kJ / 3 042 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,44 g |
Tuky | 228,00 g |
Vláknina | 26,30 g |
Cholesterol | 527 mg |
Sodík | 4,10 g |
Sůl | 10,05 g |
Sacharidy | 42,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Panenku nakrájíme na zhruba 10 cm špalíky, šalotku na drobno, hlívu očistíme pokrájíme na 1 cm proužky, petrželku nasekáme na drobno.
Krok 2: Slaninu vyskládáme na prkénko vedle sebe tak, aby se lehce překrývala, osolíme, opepříme, posypeme bylinkami a potřeme hořčicí. Na takto připravenou slaninu položíme špalík panenky, opatrně smotáme a zajistíme provázkem. Stejně připravíme i ostatní špalíky panenky.
Krok 3: Rozpálíme pánev, dáme trochu oleje a panenku ve slanině opečeme ze všech stran dozlatova. Přendáme ji do rozpálené trouby a dáme na zhruba 8-10 minut dopéct.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Upečenou panenku necháme pár minut odpočinout a mezi tím uděláme ragú. Krok 4: Na másle restujeme šalotku jen do sklovita, přidáme hlívu, trochu opečeme, přilijeme víno a zredukujeme tak na polovinu. Krok 5: Vlijeme smetanu, osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Krok 6: Hotové ragú servírujeme s panenkou nakrájenou na plátky a s přílohou, např. s máslovými brambory.
Zveřejněno 8. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Moje poznámka
Vepřová panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátě a ragú z hlívy ústřičné
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2mvj
Nejnovější recepty
Polévka z rybího filé s koprem
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka s kurkumou
Přidáno před 2 hodinami
Krémová rybí polévka se smetanou
Přidáno před 2 hodinami
Rybí polévka Halászlé
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí steak s pečenou řepou
Přidáno před 5 hodinami
Treska s květákovým pyré
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Čech na výletě v Dubaji ochutnal virální dubajskou čokoládu: Prozradil nám, kolik za ni zaplatil i jestli stojí za ten humbuk kolem
Na Vánoce patří vaječňák: Nejlepší je z kvalitního rumu a smetany. Pravá vanilka z něj udělá delikatesu
Luxusní štědrovečerní večeře pro zdravý spánek
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Špenátová polévka se smetanou
Jasek před 2 hodinami
Palačinky s džemem
kristyna.potenska před 7 hodinami
Minutkové kuřecí nudličky
Kratochvilka před 7 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
Papaja5 před 9 hodinami
Masové koule v kari omáčce
ricci před 9 hodinami
Báječná jatýrka na slanině
Kava 2 před 9 hodinami
Vepřová plec po Bakoňsku
mamina58 před 11 hodinami
Jablková buchta s čokoládou
Noumik 20. 11. 2024 21:58
Peřinková buchta s pudinkem
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Gulášová polévka z mletého masa
Lili. 20. 11. 2024 20:51
Tématické fráze:
vepřová panenka,
vepřová panenka recepty,
vepřová panenka nejlepší recepty,
panenka s omackou z hlívy,
ragú z hlívy,
recepty z vepřové panenky,
veprova panenka s hlívou ústřičnou,
veprova panenka ve slaninovem kabatku a hliva ustricna,
špalky z vepřové panenky,
hlíva ústřičná s vepřovou panenkou,
recepty na veprovou panenku,
panenka s hlivou ustricnou,
panenka s omáčkou s hlívy ústřičné,
recept na veprovou panenku,
panenka z s hlívou ústřičnou,
recept na veprovou panenku s bylinkami,
vepřové panenka s omáčkou z hlívy,
hlíva ragů,
vepřová pane ka+hlíva,
recept na špalíky z panenky
Suroviny:
panenka vepřová,
slanina,
hořčice hrubozrnná,
bazalka čerstvá,
olej,
sůl,
pepř bílý mletý,
hlíva ústřičná,
máslo,
cibule šalotka,
smetana ke šlehání,
petrželka,
víno bílé,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (16)