Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žloutkové cukroví do formiček

Tak tohle cukroví rozhodně stojí za vyzkoušení. Žloutkové je oblíbené pro svou jednoduchost a chuť, která se podobá rakvičkám. Tak honem, odvažte suroviny, zapněte šlehač, ať si můžete smlsnout na téhle dobrůtce.

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 137 kJ /
989 kcal
Bílkoviny14,72 g
Tuky25,30 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 51 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy175,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plechové formičky pečlivě vymažeme rozpuštěným tukem. Včas zapneme nahřívat troubu na 150 °C. Krok 2: Žloutky a oba cukry, případně i vanilku, třeme do velmi husté světlé pěny. Do hotové hmoty lehce zamícháme škrob. Krok 3: Lžičkou dáváme hmotu do připravených formiček, plníme je asi do 2/3, hmota v troubě nabyde. Krok 4: Necháme chvíli stát, dokud se hladina nesrovná a pak vkládáme do trouby, ihned snížíme teplotu na 80-100 °C bez ventilátoru a sušíme cca 30-40 minut. Krok 5: Cukroví musí mít světle žlutou barvu. Upečené poznáme po rozlomení - uvnitř musí být zcela suché a mělo by se i dobře vyklopit z formiček. Krok 6: Pečením se v cukroví vytvoří dutina a cukroví se rozplývá na jazyku. Velcí mlsouni můžou cukroví ozdobit ušlehanou pravou šlehačkou, pak je ale určeno k okamžité konzumaci, protože vlhne. Nenaplněné skladujeme v chladnu a suchu.

TIP: Jak na žloutkové rakvičkové cukroví

Zveřejněno 10. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové cukroví do formiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v12

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Žloutkové cukroví do formiček

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8v12

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Maru45: Myslím, že ano, vystříknete ji olejovým sprejem. :-K

Myslíte, že bych mohla použít silikonovou formu? Třeba na věnečky , ta je hlubší :-)

moje milované cukroví .dělám roky.

MAMA9903: :-K Děkuji za realizaci receptu i hezkou fotku. Jsem ráda, že recept nezklamal.

Dělala jsem na svatbu jako čtyřlístky pro štěstí a super :-). Děkuji za recept. Dovolila jsem si přidat fotku.

janatka: Děkuji za realizaci i pěkné fotky :-K. Já tohle cukroví miluju, ale nesmím, tak ho raději už ani nepeču, protože nemám pevnou vůli :-(

Manžel je miluje, tak letos opět upečené, já to moc nemusím, na mě je to hodně sladké.

určitě jsou dobré a vyzkouším :yes::yes:

Krásné:yes::yes::yes:

:-):-):-):yes::yes::yes:

To jsou vlastně rakvičky, jen v jiných formičkách. ;-)

Dajda: :-) Takové ubohé dušičky nestojí ani za krátkou odpověď. ;-)

Zobrazit 5 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
žloutkové cukroví, cukroví do formiček, žloutkové cukroví do formiček, žloutkové cukroví jako rakvičky, žloutkové rakvičky recept, žloutkové rakvičky, žloutkové cukroví s amoniem, cukroví z formiček, cukroví ze žloutků, zloudkové cukroví, cukroví s amoniem, formičky na cukroví, musí se formičky na cukroví vymazávat, cukroví ve formičkách, vyfouklé rakvičky, recept na žloutkové rakvičky, žloutkové do formiček, cukroví a amoniem, zloutkove cukroví formicek, žloudkove vyfoukle

Suroviny:
žloutek, vanilka mletá, cukr moučkový, solamyl, tuk kokosový, šlehačka

Přidat fotografie receptu