Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Drobek Drobek

Snadný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 150 min

150 min (150 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 360 kJ /
1 281 kcal
Bílkoviny20,00 g
Tuky1,00 g
Vláknina22,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 60 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy287,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozpusťte cukr a sůl ve dvou litrech vody v hrnci, přidejte kuře a nechte v lednici tak hodinku nebo trošku víc „nasáknout“.
Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj „motýla“ (Položte ho na prsa (ne svoje!) a vystřihněte mu páteř). Potom ho obraťte prsy nahoru a pěstí mu natlučte, až se rozplácne).
Znova ho otočte, strčte mu pod kůži máslo a pěkně ho rozmasírujte mezi kůži a prsa, ta jsou totiž poněkud sušší. Osušte papírovou utěrkou. Krok 2: Brambory nastrouhejte na plátky, pekáček vyložte alobalem, postříkněte olejem, na to navrstvěte brambory, posolte a postříkněte olivovým olejem.
Navrch, na okraje pekáčku, dejte drátěnou mřížku, nebo tu co máte, na to kuře kůží nahoru. Krok 3: Pečte při 260°C asi 20 minut, až se kůžička začne barvit do hněda. Otočte pekáček a pečte dál, až teplota v prsou je 71°C, a ještě asi dalších 20 minut.
Pak kuře přendejte na prkýnko, vysušte přebytky tuku z brambor papírovou utěrkou.
Pekáček s bramborami otočte vzhůru nohama na další prkýnko nebo plech na pečení, a sloupněte z nich alobal. Tuk opět vysušte (nebo ne) utěrkou.

Zveřejněno 10. 3. 2018

Poznámka autora Drobek

Vtip je v tom, že při pečení se kuře nekoupe v tuku, vypeče se tedy do křupava a všechna ta dobrota kape do brambor.

Připadlo mi důležité ukázat fotku jak vypadá kuře "na motýla"(USA) či na "žábu (Francie). Chuť křupavé kůrky a brambor se šťávou se na fotce jaksi nepozná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kn8r

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kn8r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Ráda zkouším nové postupy. Předesílám, že mám rýmu jako trám, takže se musím spolehnout jen na vyjádření zbytku rodiny. Nálev na chuť masa ani kůže prý neměl vliv. Kůže byla křupavá, pekla jsem ale na nižší teplotu (230 °C) než je uvedeno v receptu, protože moje trouba peče o něco víc než je obvyklé. Nepochopila jsem větu o otáčení pekáčku, nic jsem neotáčela, pekla jsem celou dobu stejnoměrně. Děkuji za recept :-K, přidávám bod a fotku. Až budeš mít svoji, tuhle smaž, není nic moc :-(

casino: Předběhli jste Ameriku a nejen v té trojkombinaci. Například taky v mobilních telefonech, navzdory Applu. Chápu že Amerika je velká, chápu, že jsou mezi městy vzdálenosti přímo obrovské. Ale když je mezi signály mezera 40 km tak to je dost. Tady se rozčilujeme, že v metru není signál, tam ho ztratím pod dálničním mostem nebo ve výtahu.
Ale dost o tom, tady se přece vaří a mou trojkombinaci milujeme. A taky zázrak techniky, Remosku!:yes: A taky to, že lednice má mrazák dole a to kam lezu pořád nahoře. A.....

Zobrazit 7 starších odpovědí

Jsem na to moc zvědavá, takže ukládám a mám tip na příští víkend. Máme rádi kuřecí maso s ovocem, takže případná nasládlá chuť masa nám vadit nebude. Děkuji :-)

Cukr pri peceni zkaramelizuje, kure bude mit peknou barvicku.

bofinka: Až ji udělám bude.

A fotka té dobroty upečené by nebyla?

Chci se zeptat - jakou funkci tam má ten cukr?

Drobek: Díky, určitě vyzkouším :yes:

Zobrazit 6 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
jak nejlepe upeci kuře, jak upéci kuře, recepty pro teplovzdušnou troubu, kure kdyz se pece prsama nahoru, pece se kure prsama dolu nebo nahoru, kuře s bramborami do trouby recept, krupava kuže kurete, jak upéci dobré kuře, jak upéci kuře v remosce, pečené kuře s kuzickou, brambory a kure do trouby, kuře s krupavou, recept kuře na na bramborách, gold yukon brambory, teplovzdušná trouba-recepty, jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti, ja upéci kuře, obvyklá porce brambor, jak nejiepe upeci kure, jak na krupavou kurku kuřete

Suroviny:
cukr, kuře, brambory, olej, olej olivový, brambory, pepř

Přidat fotografie receptu