Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 360 kJ / 1 281 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,00 g |
Tuky | 1,00 g |
Vláknina | 22,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 60 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 287,00 g |
Postup přípravy
Pak kuře vyndejte z lázně a udělejte z něj „motýla“ (Položte ho na prsa (ne svoje!) a vystřihněte mu páteř). Potom ho obraťte prsy nahoru a pěstí mu natlučte, až se rozplácne).
Znova ho otočte, strčte mu pod kůži máslo a pěkně ho rozmasírujte mezi kůži a prsa, ta jsou totiž poněkud sušší. Osušte papírovou utěrkou. Krok 2: Brambory nastrouhejte na plátky, pekáček vyložte alobalem, postříkněte olejem, na to navrstvěte brambory, posolte a postříkněte olivovým olejem.
Navrch, na okraje pekáčku, dejte drátěnou mřížku, nebo tu co máte, na to kuře kůží nahoru. Krok 3: Pečte při 260°C asi 20 minut, až se kůžička začne barvit do hněda. Otočte pekáček a pečte dál, až teplota v prsou je 71°C, a ještě asi dalších 20 minut.
Pak kuře přendejte na prkýnko, vysušte přebytky tuku z brambor papírovou utěrkou.
Pekáček s bramborami otočte vzhůru nohama na další prkýnko nebo plech na pečení, a sloupněte z nich alobal. Tuk opět vysušte (nebo ne) utěrkou.
Zveřejněno 10. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
Moje poznámka
Kuře s křupavou kůžičkou a s bramborami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kn8r
Nejnovější recepty
Dubajská čokoláda
Přidáno před 7 hodinami
Lososová pomazánka mezi krekry
Přidáno před 21 hodinami
Smažený kapr se zlatými šupinami
Přidáno 25. 11. 2024 18:43
Kapří podkůvky s mandlovou krustou
Přidáno 25. 11. 2024 18:20
Kapr na cibuli a česneku
Přidáno 25. 11. 2024 18:11
Parmazánové košíčky
Přidáno 25. 11. 2024 18:00
Přečtěte si
Nejnovější články
VIDEO: Dubajská čokoláda podle tohoto receptu voní pistáciemi a její přípravu zvládne podle návodu každý
Retro okénko: Univerzální omáčka UHO bývala klasika školních jídelen. Díky snadným trikům bude chutnat božsky
Black Friday Toprecepty.cz a Apetit: Nakupte kuchařky s až 50% slevou a připravte tak sobě i ostatním krásné Vánoce
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Ukecana před 4 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Ukecana před 4 hodinami
Zapečený špenát s brambory a vejcem
Elivet před 9 hodinami
Brasírovaná hovězí žebra
Lucie1001 před 9 hodinami
Hovězí nudličky s houbami - GlutenFree
Moanka před 10 hodinami
Litý perník
Lelilie před 11 hodinami
Domácí krtkův dort
Jaanis před 14 hodinami
Jednoduchý, rychlý chléb, kynutý v ošatce
Wanilor před 15 hodinami
Kuřecí čína
Jandice před 16 hodinami
Polévka s drožďovými noky
Tereziena před 18 hodinami
Tématické fráze:
jak nejlepe upeci kuře,
jak upéci kuře,
recepty pro teplovzdušnou troubu,
kure kdyz se pece prsama nahoru,
pece se kure prsama dolu nebo nahoru,
kuře s bramborami do trouby recept,
krupava kuže kurete,
jak upéci dobré kuře,
jak upéci kuře v remosce,
pečené kuře s kuzickou,
brambory a kure do trouby,
kuře s krupavou,
recept kuře na na bramborách,
gold yukon brambory,
teplovzdušná trouba-recepty,
jak upéci křupavou kůrku na ke kuřeti,
ja upéci kuře,
obvyklá porce brambor,
jak nejiepe upeci kure,
jak na krupavou kurku kuřete
Suroviny:
cukr,
kuře,
brambory,
olej,
olej olivový,
brambory,
pepř
Komentáře (21)