Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Papriky s masoxem

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Casimanta

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 039 kJ /
487 kcal
Bílkoviny28,35 g
Tuky19,29 g
Vláknina15,45 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 571 mg
Sůl1,33 g
Sacharidy43,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na pánvičce zpěníme cibulku, přidáme na plátky nakrájené žampiony a na proužky nakrájené papriky a posypeme rozdrceným masoxem. Nesolíme. Dusíme až změknou. Krok 2: Pak přidáme vejce, ale kdo nechce nemusí i tak papriky dostanou výbornou chuť. Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Poznámka autora Casimanta

Výtečná chuť

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky s masoxem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mw39

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Papriky s masoxem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mw39

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Také bych nedala celou kostku masoxu na tři papriky, ale glutamátu se opravdu nebojím. Cituji z jedné studie:
"Glutamát není alergenem ani karcinogenem. Podle oficiálního stanoviska Amerického úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (Food and Drug Administration - FDA) glutamát sodný je bezpečný i pro těhotné a kojící ženy i pro děti." Konec citace.
Soukromě dodávám, pokud by byl glutamát tak nebezpečný, celý asijský kontinent by byl na vymření (ano, ten kontinent, který je pověstný dlouhověkostí, malým výskytem rakoviny a infarktů). Myslím, že játrům daleko více škodí jiné věci, hlavně léky, které spousta Čechů, bojící se miligramu glutamátu, zobe po hrstech. :-/

Masox predsa nie je povinný, ja by som posolila a trošilinku masoxu dala, pretože mi chutí...zaujímavé, že ja si toto robievam tiež, ale nechám to na panvici po zaliatí pomaly stuhnúť ako omeletu.

No glutamát je asi 25x horší na játra než sůl - vím o čem mluvím, ale sem tam taky použiju bujónek v kostce. Tohle by mi asi taky chutnalo - až na ty houby.;-)

Ale ty jedna mudrlantko:-)) Ten masox je tam jen jeden a jak vidíš - nesolíme.;-) Co máš proti masoxu? Jsem z toho jelen. Kdysi mi dětská lékařka, u nás dost velká kapacita řekla, že u dětí od jednoho roku by raději volila masox, než sůl. Tak a teď mudruj:-)):-D Casimata a mi se to líbí a máš ode mne plusík!;-):yes:+

Casimanto, neumím si představit (a upřímně ani nechci) jakékoli jídlo, kde je jako jedna z hlavních surovin masox. Ale nic proti tomu, chutě jsou fakt různé ;-);-)

Tématické fráze:
recepty pro kojící ženy, jídlo pro kojící, co škodí játrům, masox bez glutamatu, masox v těhotenství, kuchařka pro kojící, masox glutamát, glutamát v těhotenství, recepty pro kojící, glutamát sodný v těhotenství, kuchařka pro kojící ženy, nadivane papriky s rajskou omackou, recepty bez glutamatu, recepty jídel pro kojící ženy, glutamát škodí, houby s masoxem, škodí houby játrům, omcky, glutamát sodný, čím škodí glutamát sodny

Suroviny:
paprika čerstvá červená, paprika čerstvá červená, masox, žampióny, vejce, cibule

Přidat fotografie receptu