Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tažený jablečný závin

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Wajky

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 436 kJ /
2 972 kcal
Bílkoviny58,13 g
Tuky41,37 g
Vláknina51,65 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 753 mg
Sůl1,21 g
Sacharidy566,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vejce, teplou vodu, olej a citronovou šťávu rozšlehejte vidličkou. Směs nalijte na prosetou mouku se solí a vypracujte vláčné těsto. Bochánek dejte na pomoučený vál, potřete tukem, přiklopte zahřátým kastrolem (stačí v něm krátce povařit vodu) a nechte asi 30 minut odpočinout. Krok 2: Jablka oloupejte a nakrájejte na plátky, strouhanku nasucho osmahněte. Těsto rozdělte na dvě části. Krok 3: Na vál položte utěrku a trochu ji poprašte moukou. Pak těsto vyválejte a začněte vytahovat. Ruce sevřete v pěst a hřbetem vzhůru podstrčte pod těsto, které opatrně zdvihejte a vytahujte, dokud nevznikne tenký obdélníkový plát. Krok 4: Obě těsta potřete rozehřátým tukem, posypte strouhankou, poklaďte jablky, přidejte cukr, skořici, rozinky a záviny pomocí utěrky stočte a přeneste na plech vyložený papírem. Pečte asi 30 minut při 190 °C dozlatova.

Zveřejněno 11. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tažený jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqxP

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tažený jablečný závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqxP

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (18)

nějaký "inteligent" nejdriv myslim.a.pak pisu ..hlad? Nedostatek lásky? Nedostatek.. ehm.. nespokojenost se sebou samým a vlastním životem? Žárlivost a závist?

Občas si tipnu, která hvězda sklouzne do osobní roviny...:-O
No, tentokrát jsem se sek:-!:-D

Dajda:
Jj, máte recht:yes:
Proto jsem ty výlevy zkopíroval a fakt mě to u některých přeqapuje...8-(
***
(asi výlevy smáznout bez náhrady, že:-p

Zobrazit starší odpověď

Já na fotky koukám až v druhé řadě (většinou), nejdřív čtu recept a ten byl v pořádku. Tažené těsto už jsem párkrát dělala, tak to snad můžu posoudit.

A nějaký "inteligent" tu hejtuje všechno, co napíšu, bez ladu a skladu. Přeju mu dobrý večer. Začíná tu být sranda :-D:-D:yes:

srettka: ... nespokojenost se sebou samým a vlastním životem? Žárlivost a závist? :-(( Osamělost ..... :-?

Zobrazit 4 starší odpovědi

Wajky: nikdo nerozporuje, že je toto recept na tažené těsto, mám téměř totožný. Ale i odkaz, který jsi dala (s fotkou, která byla zde smazána) je důkazem, jak se posunují cizí pouze dokumentující (a navíc nepřesné) fotky internetem. Bohužel, jak vidno, to není jen případ některých autorů na topreceptech;-)

I Blesk "použil" fotku z netu;-) https://beerhouse.by/menuitems/yablochnyj-shtrudel..., dík za upozornění, mažu:-):no:

nevím, odkud je fotka, ale těsto rozhodně není tažené!!:no:

zizala: magdalenka Vám odpověděla.

Zobrazit 3 starší odpovědi

Fotka z Blesku ?

Tématické fráze:
tažený závin recept úžasný, tažený štrůdl, tazeny zavin, tažený závin recept, tažený jablečný štrůdl, tažený závin s jablky, tažený závin strůdl, recept na tažený závin, recept na tažený jablečný štrůdl, tažený strudl recept, tazeny jablkovy zavin, tazny strudl, recept na tažený štrůdl, taženyzavin, tažený závin bez vajec, tažený makový jablečný závin, tažený závin bez sádla, tazeny makovy zavin, tažený závin top recepty, jablečný štrůdl tazeny

Suroviny:
vejce, voda, olej, šťáva citronová, mouka hladká, sůl, tuk, cukr moučkový, pečící papír, jablko, strouhanka, cukr písek, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky

Přidat fotografie receptu