Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšené halušky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miloslav Kozel

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 092 kJ /
3 368 kcal
Bílkoviny57,66 g
Tuky172,28 g
Vláknina29,12 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 11,21 g
Sůl28,00 g
Sacharidy384,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li dlouhé, pokrájíme. Vaříme 20-30 min. Krok 2: Do většího kastrolu dáme lžící sádla, na malé proužky pokrájenou slaninu a na drobno nakrájenou cibuli. Smažíme, až začne cibulka sklovatět a slanina se zbarví. V průběhu smažení přidáme lžičku drceného kmínu. Krok 3: Nyní přidáme uvařené halušky, uvařené zelí, trochu pepře a sůl. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 14. 3. 2018

Poznámka autora Miloslav Kozel

Tyto halušky má moje rodina velice ráda a vařím vždy ze dvou dávek - celý vajdlink.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšené halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyPn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšené halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyPn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Mražené halušky, používám "Vinica" jsou velmi dobré. Co mi tam vadí je česnek (který jinak moc rád). Navíc je v surovinách, ale chybí v postupu. Vylepšení vidím v jednoduchosti. Zelí netřeba samostatně vařit, ale jen přidat k urestované cibuli a nakonec jen přidat halušky povařené nebo v mikrovlnce připravené.

Dnes jsem podobně halušky dělala, jen jsem si uvařila svoje, s těma je nejméně práce. Jinak zelí neproplachuju. Přidala jsem foto.

V tomto recepte sa halušky nevylepšia vôbec, tie sú mrazený polotovar. Do kyslej kapusty pridávam aj bobkový list pri dusení. Nepridávam to však ako nový a vylepšený recept.

Tiež nechápem, čo je na nich vylepšené. To, že kyslú kapustu preplachujete? Preboha prečo? Slanina a cibuľa sa predsa do takýchto halušiek používa štandardne, na nich sa dusí (!!!) kapusta, tá sa predsa nevarí. A kmín? Ten sa predsa dáva pri kvasení do kapusty, takže tam jednoducho je. Je mi ľúto, ale ja by som si nepochutnala.:-(

Pokud dělám halušky se zelím a slaninou, vždycky přidávám cibulku a kmín, není to žádné "vylepšení", ale součást klasického receptu, jakých je tu plno.

Píše se v receptu uvaříme zelí,myslím,že začátečník by nevěděl jak uvařit;-)věnovala bych se trošku více úpravě zelí,já kysané zelí dělám na cibulce a dusím.;-)Stačila by jedna větička;-)

Miloslav Kozel: Značka? Zmrazené halušky nejsou žádná značka. A navíc: podobných receptů jsou tu tři kopy a řada z nich uvádí i to, jak halušky uvařit!

Čím sú tieto halušky vylepšené?

magdalenka: cibulkou,kmínem

Opravdu je opakování matkou moudrosti? 8-( Kdyby aspoň ty halušky nebyly ze zmrzlého pytliku. :no:

Dajda: Ale je to rychlé a tato značka je výborná.

Tématické fráze:
jak uvarit halušky, halusky polotovar, zelí na halušky, recept halušky, halušky recept, halusky z polotovaru, s cim podavat halusky, halušky zmražené, zmrazene halušky recept, jak na zmrazene halusky, recept na halušky, halušky porce, jak uvarit haluskz, halušky recepty, polotovar halušky, s čim halušky, brynzové halušky ze zmrazených, zmrazené halušky, co uvarit k haluskam, recepty - halušky

Suroviny:
halušky, zelí kysané, slanina uzená, sádlo, cibule, kmín drcený, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu