Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vylepšené halušky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Miloslav Kozel

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny

Porce: 4-5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 092 kJ /
3 368 kcal
Bílkoviny57,66 g
Tuky172,28 g
Vláknina29,12 g
Cholesterol 140 mg
Sodík 11,21 g
Sůl28,00 g
Sacharidy384,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zmrazené halušky povaříme ve vroucí osolené vodě po vyplutí cca 2 min. Poté přes sítko propláchneme teplou vodou. Kysané zeli mírně před vařením propláchneme, je-li dlouhé, pokrájíme. Vaříme 20-30 min. Krok 2: Do většího kastrolu dáme lžící sádla, na malé proužky pokrájenou slaninu a na drobno nakrájenou cibuli. Smažíme, až začne cibulka sklovatět a slanina se zbarví. V průběhu smažení přidáme lžičku drceného kmínu. Krok 3: Nyní přidáme uvařené halušky, uvařené zelí, trochu pepře a sůl. Promícháme, prohřejeme a můžeme podávat.

Zveřejněno 14. 3. 2018

Poznámka autora Miloslav Kozel

Tyto halušky má moje rodina velice ráda a vařím vždy ze dvou dávek - celý vajdlink.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšené halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyPn

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vylepšené halušky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WyPn

Marie

Komentáře (11)

Mražené halušky, používám "Vinica" jsou velmi dobré. Co mi tam vadí je česnek (který jinak moc rád). Navíc je v surovinách, ale chybí v postupu. Vylepšení vidím v jednoduchosti. Zelí netřeba samostatně vařit, ale jen přidat k urestované cibuli a nakonec jen přidat halušky povařené nebo v mikrovlnce připravené.

Dnes jsem podobně halušky dělala, jen jsem si uvařila svoje, s těma je nejméně práce. Jinak zelí neproplachuju. Přidala jsem foto.

V tomto recepte sa halušky nevylepšia vôbec, tie sú mrazený polotovar. Do kyslej kapusty pridávam aj bobkový list pri dusení. Nepridávam to však ako nový a vylepšený recept.

Tiež nechápem, čo je na nich vylepšené. To, že kyslú kapustu preplachujete? Preboha prečo? Slanina a cibuľa sa predsa do takýchto halušiek používa štandardne, na nich sa dusí (!!!) kapusta, tá sa predsa nevarí. A kmín? Ten sa predsa dáva pri kvasení do kapusty, takže tam jednoducho je. Je mi ľúto, ale ja by som si nepochutnala.:-(

Pokud dělám halušky se zelím a slaninou, vždycky přidávám cibulku a kmín, není to žádné "vylepšení", ale součást klasického receptu, jakých je tu plno.

Píše se v receptu uvaříme zelí,myslím,že začátečník by nevěděl jak uvařit;-)věnovala bych se trošku více úpravě zelí,já kysané zelí dělám na cibulce a dusím.;-)Stačila by jedna větička;-)

Miloslav Kozel: Značka? Zmrazené halušky nejsou žádná značka. A navíc: podobných receptů jsou tu tři kopy a řada z nich uvádí i to, jak halušky uvařit!

Čím sú tieto halušky vylepšené?

magdalenka: cibulkou,kmínem

Opravdu je opakování matkou moudrosti? 8-( Kdyby aspoň ty halušky nebyly ze zmrzlého pytliku. :no:

Dajda: Ale je to rychlé a tato značka je výborná.

Tématické fráze:
jak uvarit halušky, halusky polotovar, zelí na halušky, recept halušky, halušky recept, halusky z polotovaru, s cim podavat halusky, halušky zmražené, zmrazene halušky recept, jak na zmrazene halusky, recept na halušky, halušky porce, jak uvarit haluskz, halušky recepty, polotovar halušky, s čim halušky, brynzové halušky ze zmrazených, zmrazené halušky, co uvarit k haluskam, recepty - halušky

Suroviny:
halušky, zelí kysané, slanina uzená, sádlo, cibule, kmín drcený, česnek, pepř

Přidat fotografie receptu