Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bapi17

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie574 kJ /
137 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky0,67 g
Vláknina16,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 22 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy25,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nakrájíme cibulku a jarní cibulku na drobno a smažíme na rozehřátém oleji .
Do zlatavě opečené cibulky přidáme pórek a smažíme do změknutí. Poté přidáme listový špenát, dochutíme solí, pepřem a česnekem . Krok 2: Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji na druhé pánvi pozvolna vypékat. Mezitím vložíme houby do hrnce, přidáme vodu, máslo a dost soli a necháme povařit. Krok 3: Vypečenou slaninku přidáme do základu. Uvaříme gnocchi dle návodu .
Vařené gnocchi opražíme na pánvi z výpeku slaninky a přidáme pažitku. Houby zjemníme smetanou. Vše nakonec smícháme. Dle chuti dosolíme a dopepříme.

TIP: Domácí bramborové gnocchi

Zveřejněno 15. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4o6k

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Gnocchi s listovým špenátem a houbovou omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4o6k

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

magdalenka: Recept je dost neuplny, vidim jen jediny udaj a to je mnozstvi cibule.
Ale dejme tomu: na jedne panvi bych udelala cibuli, porek, houby, spenat a na druhe bych opekla slaninu, vybrala ji z tuku a prendala do zakladu vcetne smetany.
Do vypeku po slanine by stacilo pridat trochu tuku a syrove gnocchi v nem osmazit bez predvareni, podle receptu zde na TR, tusim od isindy, vychytavka uzasna. Opecene gnocchi pridame do prvni panve a promichame v omacce.

bofinka: Ano , takto bych to přesně udělala pokud by se jednalo o ty žampióny . Jelikož jsem to vařila z hub lesních , přišlo mi určitě vhodnější je první povařit s přidáním másla jsou výborné . A tou omáčkou jsem to vpodstatě zalila na závěr :).

Dost komplikovany postup, da se urcite zjedodusit a stacily by dve panve.

Bapi17:K čomu asi slúžia komentáre pod receptom? Škoda, že bofinka neuviedla jednoduchší návod, evidentne ho pozná, ja tuším.

Zobrazit starší odpověď

Vypadá to velmi chutně <3:yes:

To by mi chutnalo. :yes:

Tématické fráze:
gnocchi s houbami, gnochi s listovým špenátem, gnocchi s lesnimi houbami, gnocchi se špenátem, gnocchi se špenátem a smetanou, gnocchi se špenátem a houbami, noky se špenátem a houbami, gnochi se špenátem a houbami, gnocchi s houbovou omáčkou, gnochi s houbami, gnocchi se špenátem a s houbami, nočky se špenátem a žampiony, gnocchi s houbami a špenátem, gnochi se špenátem a houby, gnochi na houbác, zapečené gnocchi s houbami, houbové gnocchi, gnocchi se špenátem a se žampiony, gnocchi se špenátem a z hub, gnocchi s houbami recept

Suroviny:
cibule, cibule, pórek, slanina, špenát listový, smetana, sůl, pepř, česnek, pažitka, máslo, houby lesní, olej, gnocchi

Přidat fotografie receptu