Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová žemlovka

Žemlovka podle tohoto receptu bude chutnat jak dospělým, tak i dětem. Náplň tvoří tvaroh s rozinkami a taktéž jablka ovoněná skořicí. Žemlovka se hodí jako hlavní sladký chod, nebo menší množství i jako dezert. Do náplně lze přidat i sekané ořechy a tím ji ještě obohatit o další chuť.

Hodnocení receptu je 4,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Hanca

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 35 min

70 min (35 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 688 kJ /
2 077 kcal
Bílkoviny51,00 g
Tuky60,00 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 644 mg
Sodík 1,63 g
Sůl3,83 g
Sacharidy306,26 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rozinky namočíme do rumu, pekáček vymažeme máslem a rohlíky nakrájíme na plátky (dobře to půjde pilkovým nožem). V průběhu přípravy zapneme troubu a předehřejeme ji na 180 °C. Krok 2: Jablka oloupeme, odstraníme jádřinec a nejlépe na kráječi nakrájíme na plátky. Krok 3: Tvaroh dáme do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, pudinkový prášek, citronovou kůru, vejce a prošleháme do hladké hmoty. Nakonec vmícháme rozinky i s rumem. Krok 4: Do mísy vlijeme mléko a rozšleháme v něm vejce. Krok 5: Plátky pečiva namáčíme do mléka (moc nerozmočíme, pouze zvlhčíme) a vyskládáme na dno a po obvodu připraveného pekáčku. Krok 6: Na tuto vrstvu rozetřeme tvarohovou hmotu. Nahoru na tvaroh rozložíme jablkové řezy a posypeme je skořicovým cukrem a nebo cukrem se skořicí. Nahoru na jablka opět rozložíme další vrstvu nakrájeného pečiva namočeného v mléce. Krok 7: Nahoru na poslední vrstvu rozložíme tenké plátky másla. Pekáček přiklopíme víkem a nebo překryjeme alobalem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme orientačně 35-40 minut, v druhé polovině pečení pekáček odklopíme. Krok 8: Žemlovku podáváme posypanou moučkovým cukrem smíchaným s trochou vanilkového cukru.

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r034

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohová žemlovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r034

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Tvarohové žemlovky dělávám, taktéž s jablky a někdy dojde i na kombinaci. Většinou připravuju žemlovku v remosce, jen se nesmí dát mnoho surovin, žemlovka se v průběhu pečení nadzvedne a může se začít připalovat povrch a střed bude ještě nepropečený. Sice v průběhu pečení na povrch pokládám kolečko alobalu, ale lepší je to s množstvím nepřehánět. Žemlovka podle tohoto receptu chutnala. :-K

Tématické fráze:
zemlovka s tvarohem, tvarohová žemlovka s jablky, zemlbába s tvarohem, žemlovka s tvarohem recept, recept na žemlovku s tvarohem, recept žemlovka s tvarohem, recept na tvarohovou zemlovku, recepty žemlovka s tvarohem, zemlovka se snehem, tvarohova zemlbaba, recepty na tvarohovou žemlovku, recept zemlebába, žemlovka s jahodami, žemlebaba, žemlovka z housek, zemlovka recept, tvarohová zemlebába, žemlovka s jablkama a tvarohem, žemlovka, recept na žemlovku

Suroviny:
rohlík, mléko, vejce, jablko, cukr skořice, tvaroh měkký, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, pudink vanilkový, vejce, rozinky, rum, máslo, cukr vanilkový

Přidat fotografie receptu