Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pivní dalamánky s mletými škvarky a restovanou cibulkou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Suroviny

Porce: 12 ks

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 903 kJ /
2 845 kcal
Bílkoviny69,46 g
Tuky89,07 g
Vláknina52,05 g
Cholesterol 62 mg
Sodík 6,75 g
Sůl16,74 g
Sacharidy399,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na kvásek v misce promícháme a necháme v teple asi 10-15 minut vzejít. Krok 2: Cibuli nakrájíme na kostičky, orestujeme na lžíci oleje a necháme v cedníku odkapat. Krok 3: Všechny suroviny na těsto dáme do mísy, přidáme vykynutý kvásek a připravenou cibuli a vypracujeme hladké těsto.
Mísu přikryjeme utěrkou a necháme asi hodinu kynout. Krok 4: Vykynuté těsto rozdělíme na 12 stejně velkých kousků, z každého kousku utvoříme bochánek, který napovrchu ostrým nožem nařízneme.
Dalamánky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme mlékem, posypeme semínky a hrubou solí a necháme asi 20 minut kynout.
Pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova.
Dalamánky jsou uvnitř vláčné s křupavou kůrkou na povrchu.

Zveřejněno 20. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní dalamánky s mletými škvarky a restovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0k03

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pivní dalamánky s mletými škvarky a restovanou cibulkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0k03

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
škvarkové dalamánky, kvaskove dalamanky se škvarky, škvarky v receptě, dalamánky se skvarkami, pivní dalamánek, dalamánky škvarkama, dalamanky se škvarkama

Suroviny:
cibule, olej, mléko, droždí, cukr, mouka hladká, mouka špaldová celozrnná, pivo světlé, škvarky, ocet, sůl, kmín drcený, mléko, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu