Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Focaccia (z lednice)

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 268 kJ /
2 215 kcal
Bílkoviny59,39 g
Tuky51,93 g
Vláknina17,52 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,21 g
Sůl8,00 g
Sacharidy369,57 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do odvážené vody přidáme všechny ostatní suroviny a vymísíme řidší těsto. Krok 2: Hotové těsto vyškrábneme do širší mísy, ve které se bude dobře překládat a hned přeložíme - okraj těsta chytneme ve vodě namočenými prsty, potáhneme a přeložíme přes zbytek těsta.
Stejně to uděláme i ze zbývajících 3 stranách a balíček těsta necháme 20 minut odpočívat. Krok 3: Těsto přeložíme podruhé a znovu necháme 20 minut odpočívat.
Pak těsto přeložíme potřetí a po dalším odpočinku ho přeložíme i počtvrté a takhle sbalené uložíme do olivovým olejem vymazané krabičky, uzavřeme a uložíme do lednice.
Tam vydrží i dva dny. Krok 4: V den pečení vyložíme plech pečícím papírem nebo fólií, potřeme ho olivovým olejem a nakynuté těsto z lednice na něj opatrně vyškrábneme. Krok 5: Naolejovanými prsty těsto částečně roztáhneme po plechu, necháme 10 minut odpočinout a poťukáváním prsty těsto roztáhneme téměř k okrajům plechu. Krok 6: V misce rozšleháme olivový olej a vodu a pokapeme jím těsto s důlky. Po celé ploše do těsta pozapichujeme hranolky česneku, jehličkami rozmarýnu a posypeme hrubou solí.
Necháme dokynout a vsadíme do trouby, rozpálené na 250°C. Teplotu ihned snížíme na 230°C a focacciu upečeme dozlatova.

Zveřejněno 20. 3. 2018

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia (z lednice)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDKX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Focaccia (z lednice)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wDKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (12)

<3

cathleen: Děkuji moc, vyzkouším.

KUKI1: v téhle délekynoucí j v těstě méně tuku. Myslím si, že na chuti samotné focaccie to dlouhé kynutí poznat bude (v kladném slova smyslu). Pokud dáváte důraz na chuť samotné střídy, tato bude určitě trochu voňavější i chutnější - doporučuji vyzkoušet obě a porovnat. Není nad vlastní vyzkoušení. ;-)

cathleen: ano, to je ona

KUKI1: jsem šťastná, že i u vás tahle focaccia boduje <3 je opravdu snadná a zároveň výborná. Tím druhým receptem myslíte tuhle? https://www.toprecepty.cz/recept/42405-focaccia-s-...

Tuto fantastickou focacciu peču teď každý týden, vyhovuje mi prvotní příprava den předem a druhý den jen pečení. Mám od Vás uložený ještě jeden recept na focacciu (bez lednice), je chuťově stejná jako tahle a taky tak nadýchaná? Děkuji moc za odpověď a Vaše skvělé recepty

Recept mi unikol, až sa divím, lebo ak vidím niečo od teba, vždy to vzbudí moju pozornosť. Fotka s megabublinami ma dostala! :-8 Krása!

magdalenka: já jen dodávám, že je opravdu vynikající <3

Právě ji pecu, vypadá výborně , ale asi jsem ji dala na malý plech, je vyšší. Na jaký plech je to myšleno? Děkuji

KUKI1: dávám na klasicky velký plech, ale těsto nerozprostírám po úplně celé ploše. Máme ji rádi trochu vyšší, s křupavým povrchem.

Mňam, mňam :-). Toto vyzerá byť prudko jedlé a dá sa krásne upiecť cez víkend na raňajky. To cesto skladáme ako obálku? A medzi jednotlivými skladaniami sa nedáva do chladničky?

SilviaD: ano, velmi přibližně - jako obálku. Mezi jednotlivými přeloženími těsto kyne v teple místnosti.

Tématické fráze:
focaccia recept, focaccia, recepty z lednice, foccacia

Suroviny:
voda, droždí čerstvé, olej olivový, sůl, mouka hladká, olej olivový, voda, rozmarýn, česnek, sůl hrubá

Přidat fotografie receptu