Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerová líčka

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 134 kJ /
988 kcal
Bílkoviny186,36 g
Tuky11,94 g
Vláknina26,40 g
Cholesterol 376 mg
Sodík 755 mg
Sůl1,60 g
Sacharidy23,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibule pokrájíme a osmažíme na tuku dosklovata. Přidáme na větší kostky pokrájená líčka a osmažíme je dozlatova, pak je osolíme a opeříme, přidáme snítku rozmarýnu a tymiánu, nové koření, bobkové listy a zalijeme vývarem. Vývaru dáváme jen tolik, aby byla líčka potopená. Krok 2: Dusíme pod poklicí velmi zvolna, na mírném plameni, za občasného promíchání a podlití dle potřeby. Ke konci dušení, když už jsou líčka měkká, přidáme doměkka (na skus) podusit na hranolky pokrájený celer a během dušení vývar téměř vydusíme. Krok 3: Vše zaprášíme zhruba jednou lžící hladké mouky a řádně společně promícháme, pak teprve dolijeme další vývar do požadované hustoty omáčky (sosu) a vše společně krátce provaříme. Místo zaprášení moukou můžeme použít k zahuštění i jíšku. Vyndáme větvičky ze snítek bylinek, kuličky koření a bobkové listy, případně ještě dosolíme a opepříme dle potřeby. Krok 4: Podáváme s bramborovou kaší, těstovinami, rýží nebo bramborem.

Zveřejněno 23. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vEr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Celerová líčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8vEr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
líčka na celeru, recept na líčka na celeru, recepty z lícek, hovězí líčka s celerem, hovezí lícka na tymianu

Suroviny:
líčka hovězí, celer, olej, bobkový list, koření nové koření, rozmarýn, tymián, cibule, sůl, pepř mletý, mouka hladká, vývar

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu