Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý koláč s ovocem a želatinou

Nadýchané těsto, vanilkový pudink, ovoce a želatina - to je dokonalý moučník na víkendové mlsání. Třeba k snídani nebo na odpolední svačinku. Příprava je opravdu jednoduchá, koláč je do hodinky a půl hotový. Stačí jen vychladit, nakrájet a můžete volat ke stolu.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + závěrečné tuhnutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + závěrečné tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 232 kJ /
4 119 kcal
Bílkoviny93,00 g
Tuky156,44 g
Vláknina27,48 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 587 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy570,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, olej a vejce. Přidáme trochu mléka dle konzistence. Krok 2: Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a necháme péci asi 30 minut při teplotě 180°C. Krok 3: Připravíme si vanilkový pudink, který nalijeme na vychladlý upečený koláč.
Poklademe ovocem (může být čerstvé i kompotované). Krok 4: Nakonec dle návodu na sáčku připravíme želatinu, kterou rovnoměrně polijeme celý koláč. Krok 5: Koláč necháme na chladném místě ztuhnout a můžeme podávat.

TIP: Jak poznat čerstvé vejce

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč s ovocem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZoJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč s ovocem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZoJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Poveel se až na tu želatinu, ta mi vytekla mimo. Ale to je rukama

Pekla jsem cca 20minut na 180 stupňů.

Veronika 9. 5. 2016 14:23
Výborný koláč :-) puding jsem udělala ze dvou pytlíků a ovocný :-8 doporučuji :yes: bohužel nevím jak přiložit fotku

Tento recept je hezký, ale má podstatnou vadu. Není uvedená TEPLOTA pečení! Po patnácti minutách je to spálené. Mají-li tento recept využívat i lidé bez zkušeností, doporučuji ji dopsat, ať nedopadnou jako já :-( (PS: 200°C je příliš mnoho)

buchta se mi povedla davam 1* super :yes::-//

Dobrý den,prosím Vás kolik mléka na ten vanilkový pudinkhttp://www.toprecepty.cz/recept/5642-lity-kolac-s-...?

je mi teprve 13 a pecu ji poprve a naprosto se mi povedla .
dekuji pockrat za recept :yes:

Dobrý den.KOláč jsem pekla a je naprosto bááječnýý!!:-)Dala jsem malinový pudink,merunky a malinovou želatinu a naprosto výborné!Děkuji za skvělý recept!:-K.

Vypadá to moc pěkně a protože máme koláče s ovocem rádi, tak hned vyzkouším :-):yes:

výborný!!! :-)):yes::-)):yes:

Tak tenhle koláč dneska dělam poprve, jelikož mi je 16 tak z toho mám opravdu strach, je už v troubě a dělaji se mi tam nějake bubliny, tak fakt nevim co dělat... ale snad to dopadne dobre a bude tak chutny jak vypada na fotografiich :):-)

+1:yes:vypadá skvěle!!;-)

:yes::yes:

Tak jsem buchtu akorát dokončila,jen jsem místo jednoho sáčku želatina použila dva.Opravdu vynikající.:-p

:-p:yes:+3

:yes::yes: :-p

Tématické fráze:
buchta s ovocem a želatinou, koláč s ovocem a želatinou, buchta se zelatinou, buchta s zelatinou, buchta se želatinou a ovocem, ovocný koláč se želatinou, koláč se želatinou, ovocný koláč s želatinou, recept na ovocný koláč se želatinou, koláč s želatinou, buchta s tvarohem a želatinou, buchta s ovocem, moučník s ovocem a želatinou, ovocný koláč se želatinou na plech, želatinova buchta s ovocem, buchta s tvarohem a ovocem a želatinou, zelatina na buchtu, buchta ze želatinou, litý ovocný koláč, buchty se zelatinou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, prášek do pečiva, vejce, mléko, pudink vanilkový, mléko, cukr, ovoce, želatina, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu