Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Litý koláč s ovocem a želatinou

Nadýchané těsto, vanilkový pudink, ovoce a želatina - to je dokonalý moučník na víkendové mlsání. Třeba k snídani nebo na odpolední svačinku. Příprava je opravdu jednoduchá, koláč je do hodinky a půl hotový. Stačí jen vychladit, nakrájet a můžete volat ke stolu.

Hodnocení receptu je 4,6 (17×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 90 min Doba tepelné úpravy: 30 min + závěrečné tuhnutí

120 min (90 min příprava + 30 min tepelná úprava, + závěrečné tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie17 232 kJ /
4 119 kcal
Bílkoviny93,00 g
Tuky156,44 g
Vláknina27,48 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 587 mg
Sůl2,01 g
Sacharidy570,93 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, cukr, olej a vejce. Přidáme trochu mléka dle konzistence. Krok 2: Těsto nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a necháme péci asi 30 minut při teplotě 180°C. Krok 3: Připravíme si vanilkový pudink, který nalijeme na vychladlý upečený koláč.
Poklademe ovocem (může být čerstvé i kompotované). Krok 4: Nakonec dle návodu na sáčku připravíme želatinu, kterou rovnoměrně polijeme celý koláč. Krok 5: Koláč necháme na chladném místě ztuhnout a můžeme podávat.

TIP: Jak poznat čerstvé vejce

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč s ovocem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZoJ

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Litý koláč s ovocem a želatinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JZoJ

Marie

Komentáře (20)

Poveel se až na tu želatinu, ta mi vytekla mimo. Ale to je rukama

Pekla jsem cca 20minut na 180 stupňů.

Veronika 9. 5. 2016 14:23
Výborný koláč :-) puding jsem udělala ze dvou pytlíků a ovocný :-8 doporučuji :yes: bohužel nevím jak přiložit fotku

Tento recept je hezký, ale má podstatnou vadu. Není uvedená TEPLOTA pečení! Po patnácti minutách je to spálené. Mají-li tento recept využívat i lidé bez zkušeností, doporučuji ji dopsat, ať nedopadnou jako já :-( (PS: 200°C je příliš mnoho)

buchta se mi povedla davam 1* super :yes::-//

Dobrý den,prosím Vás kolik mléka na ten vanilkový pudinkhttp://www.toprecepty.cz/recept/5642-lity-kolac-s-...?

je mi teprve 13 a pecu ji poprve a naprosto se mi povedla .
dekuji pockrat za recept :yes:

Dobrý den.KOláč jsem pekla a je naprosto bááječnýý!!:-)Dala jsem malinový pudink,merunky a malinovou želatinu a naprosto výborné!Děkuji za skvělý recept!:-K.

Vypadá to moc pěkně a protože máme koláče s ovocem rádi, tak hned vyzkouším :-):yes:

výborný!!! :-)):yes::-)):yes:

Tak tenhle koláč dneska dělam poprve, jelikož mi je 16 tak z toho mám opravdu strach, je už v troubě a dělaji se mi tam nějake bubliny, tak fakt nevim co dělat... ale snad to dopadne dobre a bude tak chutny jak vypada na fotografiich :):-)

+1:yes:vypadá skvěle!!;-)

:yes::yes:

Tak jsem buchtu akorát dokončila,jen jsem místo jednoho sáčku želatina použila dva.Opravdu vynikající.:-p

:-p:yes:+3

:yes::yes: :-p

Opravdu, moooc dobrá :-p :yes:

misutka a davala si tam tie broskyne a banan?

Tak tahle buchta nemá chybu...dneska jsem si udělala a můžu se jí ujíst....opravdu výborná doporučuji;-)

Tématické fráze:
buchta s ovocem a želatinou, koláč s ovocem a želatinou, buchta se zelatinou, buchta s zelatinou, buchta se želatinou a ovocem, ovocný koláč se želatinou, koláč se želatinou, ovocný koláč s želatinou, recept na ovocný koláč se želatinou, koláč s želatinou, buchta s tvarohem a želatinou, buchta s ovocem, moučník s ovocem a želatinou, ovocný koláč se želatinou na plech, želatinova buchta s ovocem, buchta s tvarohem a ovocem a želatinou, zelatina na buchtu, buchta ze želatinou, litý ovocný koláč, buchty se zelatinou

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, olej, prášek do pečiva, vejce, mléko, pudink vanilkový, mléko, cukr, ovoce, želatina, tuk, mouka hrubá

Přidat fotografie receptu