Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 363 kJ /
1 760 kcal
Bílkoviny37,02 g
Tuky73,66 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 265 mg
Sodík 196 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy229,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Vločky nasypeme do mísy, přilijeme mléko a necháme cca půl hodiny odležet, nasáknout. Krok 2: Pak k nim přidáme napěchovaný 1 dl strouhaných jablek (hrušek), cukr, skořici, citronovou kůru, vejce, olej, mouku a kypřidlo, případně i to, co bychom chtěli dle chuti ještě do těsta přidat (kokos, rozinky, nasekanou čokoládu nebo ořechy, kakao...) a promícháme. Krok 3: Dále přidáme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme, přisypeme a vmícháme na kostičky pokrájené očištěné jablko (hrušku) pokapané citronovou šťávou a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané remosky nebo dortové formy nebo pekáčku. Krok 4: Pokud budeme péct v remosce, stačí ji zaklopit, zapnout a péct cca 20 minut dozlatova. Jestliže budeme péct v troubě, před pečením ji předehřejeme na 170 stupňů. V obou případech vyzkoušíme špejlí, zda se těsto již nelepí. Krok 5: Pokud budeme péct buchtu jako rychlou sladkost ke kafíčku nebo snídani či svačinu, postačí jen lehce pocukrovat a můžeme podávat. Buchtu lze použít i jako korpus pro řezy s tvarohovým nebo pudinkovým krémem, nepotřebuje totiž proležet, postačí jen vychlazení, protože je nadýchaná a vláčná sama o sobě. Krok 6: Jablka (hrušky) nemusíme loupat, pokud mají houževnatou slupku, to pak ano.

Zveřejněno 27. 3. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w2z

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečná / hrušková buchta (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9w2z

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hrušková buchta, buchta z remosky, rychla hruskova buchta, buchta s jablky z remosky, rychlá buchta s hruškami, buchta s jablky a hrušky, buchta v remosce, jablečná/hrušková buchta(nejen) z remosky, buchty s jablky a hruškami, koláč ze strouhaných jablek v remosce, buchta s jablky v remosce, buchta ze strouhanych hrusek, buchta do remosky, jablkova buchta remoska, jablečná strouhaná buchta s krémem, buchta ovocna s remosky, v remosce pečený jablečný páj recept pečený v v remosce, hruškový koláč z remosky, buthta hruskova v remosce, rychla buchta s jablky a krémem

Suroviny:
vločky ovesné, mléko, jablko, vejce, mouka hladká, prášek do pečiva, olej, cukr, kůra citronová, skořice, jablko, kakao, kokos, rozinky, brusinky, čokoláda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu