Velikonoční plněná sekaná
Velikonoční sekaná může být majstrštykem vaší kuchyně. Záleží na tom, jak si vyhrajete se vstupními surovinami. Kvalitní mleté maso, dochucení a rafinovaná nádivka. To vše muže posunout obyčejnou "sekačku" do pozice zlatého hřebu oběda.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 17 922 kJ / 4 284 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 306,24 g |
Tuky | 261,64 g |
Vláknina | 22,09 g |
Cholesterol | 4,11 g |
Sodík | 3,47 g |
Sůl | 7,70 g |
Sacharidy | 168,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mleté maso vložte do mísy, přidejte nakrájené a v mléce namočené rohlíky. Osolte, opepřete a zalijte mlékem. Důkladně rukama směs propracujte. Díky mléku bude maso jemnější. Nechte alespoň hodinu (lépe přes noc) stát.
Krok 2: Mezitím uvařte vejce natvrdo a oloupejte je. Připravte nádivku. Na nádivku rozdělte vejce na bílky a žloutky. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Suroviny na nádivku nakrájejte nadrobno, smíchejte a naposledy přidejte sníh z bílků.
Krok 3: Na oleji orestujte najemno nakrájené cibule a v závěru restování přidejte i prolisované stroužky česneku. Nechte zcela vychladnout.
Krok 4: Formu, ve které budete sekanou péci, vymažte trošku olejem a vyložte slaninou. Do masa na sekanou zapracujte bylinky, vejce, cibuli s česnekem a strouhanku. Směs důkladně, opět rukama, propracujte.
Krok 5: Do slaninou vyložené formy (na dno) rozložte rovnoměrně nejprve polovinu směsi na sekanou, dobře upěchujte. Pak přijde první polovina nádivky, do níž vtlačte do středu za sebou vejce natvrdo. Zbytkem nádivky vejce obložte a dobře opět stlačte. Poslední vrstvu bude tvořit směs na sekanou. Vše dobře urovnejte, pomažte olejem a formu překryjte alobalem. Může se stát, že bude z formy vytékat tuk či šťáva, raději ji postavte na plech.
Krok 6: Vložte do trouby rozpálené na 200 °C a pečte 45 minut. Poté formu vyjměte z trouby, sundejte alobal a překlopte sekanou na plech tak, aby byla slanina nahoře. Dopečte ještě 15 minut do zlatavé barvy. Před podáváním nechte sekanou chvilku odpočinout, bude se lépe krájet.
Zveřejněno 31. 3. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Velikonoční plněná sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lYZ
Moje poznámka
Velikonoční plněná sekaná
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1lYZ
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 52 minutami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 4 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 5 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno před 19 hodinami
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno před 20 hodinami
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Fleky s vepřovým masem
Jarda1972 před 1 minutou
Červená řepa-salát
Iveta64 před 10 minutami
Macaroni & Cheese
Neregistrovaný před 21 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Neregistrovaný před 23 minutami
Francouzské brambory
Neregistrovaný před 25 minutami
Hrníčková bábovka
Neregistrovaný před 29 minutami
Naše haše
Neregistrovaný před 31 minutami
Pikantní medová žebra
Neregistrovaný před 31 minutami
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Neregistrovaný před 33 minutami
Domácí škvarky a sádlo
Neregistrovaný před 34 minutami
Tématické fráze:
velikonoční domácí sekaná,
velikonoční sekaná z mletého masa,
velikonocni sekana,
plněná sekaná,
sekana s nadivkou,
sekaná do formy,
recepty - velikonoční domácí sekaná,
velikonocni sekana plnena vejci,
velikonoční sekaná recept,
domácí sekaná do formy,
velikonoční věnec sekaná,
domaci velikonočni sekana,
velikonočni sekana s s vejci,
plněná sekaná nádivkou,
velikonoční recepty,
velikonocni sekana na plech,
plněná sekaná medvědím česnekem,
plněná sekaná recept,
plnena sakana,
sekaná plněná nádivkou
Suroviny:
maso mleté,
rohlík,
rohlík,
vejce,
čerstvé bylinky,
cibule,
česnek,
strouhanka,
sůl,
pepř mletý,
rohlík,
vejce,
maso uzené,
vývar uzený,
maso vepřové,
petrželka,
sůl,
vejce,
slanina,
olej
Komentáře