Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nadívaná kachna pečená s bramborem (nejen) z remosky

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 756 kJ /
420 kcal
Bílkoviny46,15 g
Tuky16,57 g
Vláknina5,64 g
Cholesterol 366 mg
Sodík 1,48 g
Sůl3,41 g
Sacharidy19,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu důkladně očistíme a den předem nasolíme uvnitř i na povrchu. Krok 2: Rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme dozlatova nasucho opéct do trouby nebo v pánvi. Krok 3: Opečené rohlíky necháme zchladnout, nasypeme do mísy a zalijeme mlékem, případně silným (například uzeným) vývarem, který do rohlíků necháme vsáknout. Krok 4: K rohlíkům přidáme drobně pokrájené maso a zeleninu, vejce, osolíme a okořeníme dle vlastní chuti a připravenou nádivkou naplníme kachnu, kterou jsme si z chladna vyndali tak jednu až dvě hodinky před plněním. Krok 5: Na dno remosky o průměru cca 32 cm dáme na silnější kolečka pokrájenou větší cibuli, která zabrání přilepení kůže ke dnu remosky, na ni položíme kachnu, které jsme provázkem nebo jehlicemi uzavřeli otvor po naplnění kachny. Kachnu okmínujeme, mírně podlijeme (cca 0,5 dl zatím stačí), zaklopíme a remosku zapneme. Krok 6: Pečeme první dvě hodiny takřka bez jakékoliv kontroly, protože kachna pustí dostatek tuku a tekutinu doplní i cibule. Zhruba po dvou hodinách kachnu v remosce otočíme, případně podlijeme a budeme péct další hodinu. Pak přelijeme výpekem a dopékáme dle potřeby. Krok 7: Doba pečení v remosce bude celkem 3,5 až 4 hodiny, dle výkonu remosky. Pečení končíme v dobu, kdy je kachna vybarvená dozlatova a pečená doměkka a do křupavé kůrčičky, ale před dopečením přidáme ještě brambory. Krok 8: Očištěné brambory použijeme ne příliš velké, protože je budeme přidávat ke kachně, respektive kolem kachny celé, nekrájené, cca 25-30 minut před koncem pečení, přelijeme je výpekem a osolíme. Krok 9: Brambory po upečení vyndáme stranou jako první, pak naporcujeme kachnu a můžeme podávat. Jako přílohu kromě brambor můžeme podávat i dušenou červenou řepu nebo zelí, vše dle vlastní chuti.

Zveřejněno 31. 3. 2018

Poznámka autora recepty73

Kachnu s bramborem můžeme upéct pochopitelně i v troubě dle vlastní zkušenosti s pečením kachny. Brambory je ale dobré, dát ke kachně buď předvařené, překrájené na půlky nebo nové (rané), protože dopékat budeme na rozdíl od remosky odklopené, kvůli křupavé kůrčičce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná kachna pečená s bramborem (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3njA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nadívaná kachna pečená s bramborem (nejen) z remosky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3njA

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

chystám se upéct kachnu v remosce, zaujalo mě i ta nádivka..dobrý nápad :-)
já do nádivky dávám vejce, na jeden rohlík jedno vejce (dělám ze 4 rohlíků), tady vejce nevidím, je to tak v pořádku?

Tématické fráze:
pečená kachna v remosce, kachna s bramborem, kachna v remosce, pečená kachna, pečeme v remosce recepty, pečená kachna s brambory, remoska recepty, nadívaná kachna, recepty z remosky, kachna s brambory, recepty na kachnu, jak upéct dozlatova kachnu, kachna s bramborama, pecena kur.krídla, kachna pečená v remosce, 8 hodinky pečená kachna, kachna s bramborama?, recept na kachnu, upeču kachnu v remosce?, v remosce pečena kachna recept

Suroviny:
kachna, sůl, kmín celý, cibule, houska, vejce, mléko, maso uzené, česnek, celer řapíkatý, kapie, pórek, sůl, pepř mletý, květ muškátový, brambory

Přidat fotografie receptu