Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sojové výpečky (vrabci)

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Sojové kostky uvaříme dle návodu na obalu buď v zeleninovém vývaru nebo ve vodě ochucené sojovou omáčkou. Poté scedíme, vymačkáme z nich přebytečnou vodu a nasypeme do zapékací mísy nebo pekáčku. Krok 2: K sojovým kostkám přidáme pokrájenou cibuli (doporučuji nešetřit), nasekaný česnek a dle chuti můžeme přidat i nastrouhaný čerstvý zázvor (případně sušený). Ochutíme solí nebo sojovou omáčkou, pepřem a kmínem, zakapeme troškou oleje a vše promícháme. Krok 3: Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 1,5 hodiny, nejprve zakryté, po rozdušení cibule odklopíme a dopékáme za občasného podlití a promíchání vývarem, vodou či pivem do barvy. Krok 4: Podáváme například s bramborem a česnekovým dipem s okurkou nebo klasicky se zelím a houskovým nebo bramborovým knedlíkem, dušenou sladkokyselou řepou a noky, ale klidně i s dušenou rýží...

Zveřejněno 2. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové výpečky (vrabci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxg2

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Sojové výpečky (vrabci)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rxg2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Před poměrně dlouhou dobou jsem sojové maso připravovala dost často. Pak jsem od něj upustila, ale toto stojí za vyzkoušení. <3:yes:

casino: já ho obvykle dělala na chatě, kde byl problém dostat se k čerstvému masu (obchod byl daleko) a další problém byl v jeho uchování, nemaje elektřinu. Připravovala jsem ho na způsob české číny, kde koření přehlušilo pachuť sojového masa. Až koupím a vyzkouším, ozvu se. Ale péci v peci nebudu - mám pouze troubu (elektrickou). ;-);-):-Q

Zobrazit starší odpověď

Pro vegetariány super recept, vždycky přece nejde o to, jak je rychlá příprava, ale o to, jaká je výsledná chuť, ne?

Sójové "maso" čas od času připravuju. Po uvaření je už hotové. Péct ho ještě 1,5 hodiny považuju za hloupost.

zizala: ...no, pokud budeš chtít připravit "stejný" oběd i pro nemasojedlíky (což není určitě tvůj případ), tak jako já, tak ti doba, po kterou budeš péct, nebude vadit, a je tak potěší snaha, vyjít všem vstříc:-8
...to, že chutnalo i masožravcům, je pro mne super bunus navíc:-p
...děkuji za tvůj zájem, ode mne je to vše;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
výpečky ze sojoveho masa, výpečky ze sojových kostek, vypecky pro vegetariany, vrabci ze sojového masa, sojové maso recept moravský vrabec, sójové maso výpečky recept, vegetariánské výpečky, sojové kostky na na pepři, výpečky že ze sojového masa, všechny recepty ze sójových kostek, sojove maso vypecky, výupečky sojové kostky, sojové kostky jako výpečky recept, sojové kostky jako výpečky, výpečky se sojového masa, pečené sojové výpečky recept, sojové kostky recepty, výpečky ze sojového maso recepty, recepty ba sojového masa, výpečka ze sojového masa

Suroviny:
kostky sojové, vývar zeleninový, cibule, česnek, zázvor, sůl, pepř mletý, kmín drcený, olej

Přidat fotografie receptu