Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Masová nádivka

Masová nádivka bude určitě vítaným zpestřením sváteční velikonoční tabule. Lze ji připravit i dopředu a chutná jak teplá tak studená. Pokud ji dobře okořeníte a zapečete do zlatova, uvidíte že z talířů rychle zmizí.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 614 kJ /
2 059 kcal
Bílkoviny202,10 g
Tuky59,88 g
Vláknina12,90 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 2,75 g
Sůl6,42 g
Sacharidy171,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do hrnce s osolenou vodou dáme bobkový list, nové koření a pepř. Přidáme omyté uzené maso a vepřovou plec a vaříme asi 70 minut. Krok 2: V polovině vaření do hrnce vložíme kuřecí maso a vše dovaříme doměkka. Krok 3: Vychladlé maso nakrájíme na malé kousky, rohlíky na kostičky. Oboje dáme do mísy a promícháme s lístky rozmarýnu a nasekané petrželky. Směs ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem Krok 4: Ke směsi vmícháme žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Do nádivky přilijeme vychladlý vývar a promícháme a postupně zapracujeme sníh. Krok 5: Zapékací mísu nebo plech vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Naplníme nádivkou a pečeme při teplotě 170 °C asi 40 minut. Pak povrch potřeme rozšlehaným bílkem a ještě zapékáme asi 2 minuty. Krok 6: Vychladlou nádivkou nakrájíme a můžeme podávat.

TIP: Jak na velikonoční nádivku - hlavičku

Zveřejněno 2. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJ1Q

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Masová nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BJ1Q

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

magdalenka:
Jj, také to tak cítím:-)
***
Název rcp "Masová nádivka" sice nelže, ale i tak se jedná spíše o Hlavičku...
Chápu, že letos na Velikonoce se moc kopřiv neurodilo, ale cpát sem místo něčeho zeleného (pažitky, petržílku, špenátu - kterými jsou markety přímo nacpané) zrovínka rozmarýn, je patrně z nouze necnost:-) ale spíše ryzí lidová tvořivost...
Dovolím si ještě přípodotek k množství rozmarýny:
Rozmarýnu mám rád, rád ji do jídla používám...
Šalvěj v jídle rád nemám, a spíše než perorálně ji užívám zevně - k obkladům :-8
Mám ověřeno, že např. rozmarýnová omáčka, nebo pudink či panna cotta ochucená rozmarýnkem v množství větším než malém a při vaření déle než pár minut, se chuťově posune do pryč. Jídlo je cítit po plesnivině a chutná po šalvěji. Dost možná i proto, že obě rostliny jsou z čeledi hluchavkovitých, ale zatímco ze šalvěje vůni rozmarýny nevymámíte, tak opačně, zvláště při přepísknutém množství a délce vaření se to stát může.
***
MiskaM:
Píšete: rozmarýn je dost aromatický,
No, právě proto:-!
Možná se mýlím, ale výše psané je myšleno spíše jako upozornění, čeho že se možní realizátoři tohoto rcp mohou případně dočkat:-) (5 snítek rozmarýnu DO 1,5 kg)
Patrně má vliv, kam se rozmarýnek dává: při pečení skopového dávám NA maso a POD maso násobně více rozmarýny, než je uvedeno zde v rcp :-) při pečení brambor dávám bylinky méně, ale DO pudinku dávám max. 1 snítku/1,5 kg, a zde má na100% vliv DÉLKA tepelné úpravy.
No, nepochybuji ale, že vám chutnalo:-) Možná i proto, že mé nerezové patro je méně nerezové než to vaše a i proto moje maličkost drobné chuťové nuance vnímá jinak... :-K

50 ml vývaru je pol deci. Na prvý pohľad sa to zdá k 6 suchým (nenamočeným rohlíkom napr.v mlieku) naozaj málo.

Opravdu tak moc rozmarýnu a tak málo vývaru?

casino: moc rozmarýnu? Bych řekla že málo :-D rozmarýn je dost aromatický, tak spíš je to akorát. A vývaru též je akorát ani málo a ani ani moc. ;-)

Tématické fráze:
masová nádivka, masove nadivky, recept na masovou nádivku, velikonoční nádivka délka pečení, masova nadivka do kuřete, nádivka masová, nádivka recept, recept na nádivky, peceni masove nadivky, masovánádivka, nádivka do kuřete masová, recepty kuřecí masová směs, masová hlavička recept, masová hlavička recept, nádivka z kuřecího vařeného masa, nádivka délka na pečení, maso vé nádivky, nádivka do kuřete masová směs, masová nádivka do krůty, masová nádivka recept

Suroviny:
plec vepřová, bok uzený, prsa kuřecí, sůl, bobkový list, koření nové koření, pepř, rohlík, rozmarýn, petrželka, pepř mletý, ořech muškátový, vývar masový, vejce, bílek, máslo, strouhanka

Přidat fotografie receptu