Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční sekanice neboli nádivka

Na velikonoční stůl patří i tradiční staročeská pochoutka - do zlatova upečená nadýchaná nádivka plná uzeného masa a zelených kopřiv. Na přípravu budeme potřebovat dostatek vajec a pečivo. Podáváme ji teplou s bramborovým salátem, ale vychutnat si ji můžeme i zastudena.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Nadja Nadja

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby vaření masa

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby vaření masa)

Suroviny pro 1 plech

na 1 velký pekáč

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 598 kJ /
3 489 kcal
Bílkoviny185,76 g
Tuky302,92 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 2,19 g
Sodík 1,20 g
Sůl2,22 g
Sacharidy4,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Uvařené uzené maso nakrájíme na kousky. Vývar z masa dáme stranou. Vrcholky kopřiv spaříme a nasekáme. Krok 2: Pečivo nakrájíme na kostičky. Kostičky housek zalijeme studeným vývarem a necháme vsáknout. Vývaru použijeme jen tolik, aby houska byla navlhčená. Krok 3: Přidáme nakrájené uzené maso. Dále přidáme žloutky, nasekané kopřivy, koření, opatrně dosolíme, je-li třeba, a dobře promícháme. Krok 4: Je-li potřeba, zahustíme strouhankou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Krok 5: Pečeme v dobře vymazaném pekáči při cca 180-200 °C dozlatova. Krok 6: Podáváme teplou s bramborovým salátem. Dobrá je i studená.

TIP: Co patří do nádivky, jak ji upéct a k tomu dalších 7 oblíbených receptů

Zveřejněno 3. 4. 2018

Poznámka autorky Nadja

Koření není nezbytné, nebo lze použít i jiné, podle chuti.

Když spěchám, ani nedělám sníh, jen vmíchám celá vajíčka. Sekanice je sice hutnější, ale chuť se tím nijak nezmění.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekanice neboli nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOwK

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Velikonoční sekanice neboli nádivka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOwK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (5)

Eja57: Děkuji za inspiraci, myslím, že to jsou i v obchodech dostupné suroviny. Já sekanici dělám jen na velikonoce, protože syn ji nejí a já ji pak mám skoro na celý týden. Ale občas si, jen pro sebe, udělám kousek nádivky (bez masa) ke kuřeti. ;-)

Nadja: mám vyzkoušenou kombinaci petrželka pažitka rukola polníček, všeho hodně. Dělám několikrát do roka.

Hella: Je to tak, ale není problém ji upéct kdykoliv, jen kopřivy bude potřeba nahradit jiným plevelem nebo petrželkou či pažitkou. ;-)

Jak jsou v nás ty tradiční zvyky zakořeněné. Taková dobrota a pečeme jí jen na Velikonoce. Velká škoda!

:yes::yes:<3 ukápla mi slina :-D

Tématické fráze:
velikonoční sekanice - recept, velikonoční nádivka recept, sekanice, velikonoční sekanice, recept velikonoční nádivka, velikonoční nádivka, sekanice z rohlíků, velikonocni nadivka recepty, recept na velikonoční nádivku, velikonoční sekanice recept, jak se dela sekanice, nadivka recept, sekanice recept, rychlá sekanice, sekanice podle babičky, cepty jarní sekanice, sekanice od babicky, sekanice velikonocni, sekanice s cuketou, jak se dela velikonocni sekanice

Suroviny:
veka, vejce, žebra uzená, kopřivy, pepř mletý, zázvor mletý, květ muškátový, sůl, houska

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu