Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí hašé

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 363 kJ /
326 kcal
Bílkoviny19,03 g
Tuky15,22 g
Vláknina3,43 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 207 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy12,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Králičí hřbety nebo žebra uvaříme. Maso obereme a pomeleme. Krok 2: Přidáme 2 vejce, prolisovaný česnek, sůl, pepř, majoránku a nať petrželky. Nakonec přilijeme víno. Krok 3: Všechno pořádně promícháme a vytvoříme kompaktní směs. Podle potřeby můžeme trochu zředit mlékem, ale jen pokud je to příliš husté, víno by mělo stačit. Krok 4: Pekáček hustě vymažeme sádlem a dáme do něj králičí směs. Krok 5: Pečeme v troubě, vyhřáté na cca 200-220 stupňů, 30-40 minut. Krok 6: Podáváme s brambory, bramborovou kaší, kysaným zelím, okurkami...

Zveřejněno 8. 4. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Maso může být i pečené, já jsem vařila králičí příkrm dceři, tak jsem uvařila veškeré maso dohromady.

Maso se může i rozsekat v mixéru, ale pomleté je jemnější.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hašé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KjBR

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí hašé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KjBR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

:-* Ta Tvoje Elinka se má, když jí stále tak vyváříš !!!
<3 Haši dělala moje maminka z vařeného hovězího masa, které zbylo z polévky. Moc mi vždycky chutnala, ale už dlóóóuho jsem ji neměla - u nás ji nikdo nechce a dělat ji jen pro sebe, .......... Ale udělala jsi mi chutě, tak se do ní možná pustím.

Nadja: Elinka z toho měla jen to vařené maso :-) králíka kupuju od tety, tady se sice občas sehnat dá, ale je to takovej malej mrňousek...to si ho raději vždycky přivezu z domu a je domácí.

casino: Je pravda, že moc nemám představu, kolik králík stojí v ČR, ale třeba hřbety a žebra dělávám málokdy. Vařila jsem jeden i pro malou na příkrm, tak jsem uvařila všechny. Kromě toho, když při obědě krmíte několikaměsíční dítě, tak si hodně rozmyslíte, jestli u toho chcete i obírat žebra...a nebo být schopní jíst jednou rukou:-K Ale klidně si ze hřbetů udělejte cokoliv jiného, nám tohle chutnalo moc<3

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
haše z králíka, hase z kraliciho masa, kraličí žebra, hašé z vařeného masa z kralika, haše recept, vařené maso z kralika, králičí žebra recept, haše z králičího msa, vařené králičí maso, sekana z králičího masa, haše z vařeného z králíka, kolik stoji maso kralici, kraličí předek, recept s kraliciho uvareneho masa, co z vareneho králičího masa, sekaná z vařeného králičího masa, recepty hašé, směs z vařeného kralika, haše z z králíka, recept na haši

Suroviny:
hřbet králičí, vejce, česnek, majoránka, sůl, pepř, petržel, víno bílé, mléko, sádlo

Přidat fotografie receptu