Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rakvičky se šlehačkou

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dextra

Středně náročný

Na tenhle tradiční a oblíbený zákusek narazíte dodnes v každé dobré cukrárně, pokud ale žádnou takovou v okolí nemáte, vyzkoušejte si je připravit podle tohoto receptu. A nezapomeňte, že nejlepší jsou s pravou, tedy živočišnou šlehačkou.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 441 kJ /
2 974 kcal
Bílkoviny21,85 g
Tuky32,23 g
Vláknina0,90 g
Cholesterol 1,06 g
Sodík 64 mg
Sůl0,17 g
Sacharidy648,63 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse utřeme do pěny žloutky, polovinu cukru a amonium. Necháme přes noc v chladničce. Krok 2: Další den přidáme zbylou polovinu cukru, mouku a smícháme, aby vzniklo těsto. Krok 3: Z těsta vyválíme plát o tloušťce 3 mm. Z něj vykrajujeme proužky (cca 1,5 x 8 cm), které umístíme na vymazaný plech nebo do formiček na rakvičky. Krok 4: Pečeme zprudka v horké troubě, dokud těsto nestoupne. Pak ztlumíme teplotu a dopečeme. Krok 5: Vychladlé rakvičky před podáváním ozdobíme šlehačkou.

TIP: Jak správně vyšlehat šlehačku

Zveřejněno 4. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakvičky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/765y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rakvičky se šlehačkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/765y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

Jsou vynikající, léta peču podobné, pekla nám je maminka.Na Vánoce dělám různé tvary a slepuji krémem. Amonium-cukrářské droždí kupuji v drogerii.:-K:-K:-K

NelkaPrdelka: jsou situace kdy humor není na místě, váš komentář mažu

Vyzkoušeno!!! :yes: jsou krásné a výborné i bez formiček to jde. Akorát se pečou fakt rychle:yes::yes: děkuji za recept

kde seženu cukrářské droždí? :-(

Z těsta vykrajuji tvary a je to úžasné.Vnoučata to přímo milují.tomu,kdo to vymyslel,dávám ohromnou jedničku:yes::yes::yes::-p

:-pjde to do košíčků a jsou taky pěkný

pro vsechny ty, kteri nemaji formicky na rakvicky. Delejte na plecj ze lzice maly kopecky. Jako konecny produkt budete mit sice placicky, ale zase se na ne vejde vice slehacky, takze pro doma na chut uplne staci.

Krasa hned je zitra skusim bez tech formicek nemam je.Krasa krasa krasa.Dekuji za recept.toprecepty

Dextro vypadají rakvičky moc hezky, ty jsou ale pečené v nějaké formě ne? Nedovedu si představit, že jsou pečené jen tak rozřezané. Na to jsou příliš dokonalé. Děkuji za odpověď.

Jen zírám:-O a - a - nemám slova:-!:yes::yes::-p

:-O:-O já myslela, že rakvičky se pečou ve formičkách ???
Dextra - úžasné:yes::yes::yes:, já jsem jako holky přede mnou :-p:-p:-p
btw - vždycky když slyším o rakvičkách se šlehačkou, naskakují my na mysl věnečky se stužkou ...:-D:-D:-D sorry +;-)

tak to musím zkusit ;-)

Výbušná přidávám se.:-( Toto nám vždy dělala babička. :-*:-* Zkusím pak na oslavu.;-)

ocho boze och boze och boze, ja ich chceeeem...a nemozeeeem;-(

Tématické fráze:
těsto na rakvičky, cukrářské rakvičky, recept na domácí rakvičky, domácí rakvicky, pečení rakviček, pečené rakvičky, rakvičky-recept, cukrářské rakvičky recept, peceni rakvicky, rakvičkové těsto, recept na cukrářské rakvičky, slehackove rakvicky, recepty-rakvičky, rakvičky těsto, rakvičky pečení, cukrarskerakvicky, forma na rakvicky, těsto rakvičky, rakvicky bez amonia, dobrý recept na rakvičky

Suroviny:
cukr moučkový, amonium, mouka hladká, žloutek, tuk, šlehačka

Přidat fotografie receptu