Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oukotě / staročeský závin

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dvevtroube dvevtroube

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny

Porce: 10 a více

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 884 kJ /
3 318 kcal
Bílkoviny68,41 g
Tuky126,92 g
Vláknina16,10 g
Cholesterol 646 mg
Sodík 1,86 g
Sůl0,42 g
Sacharidy329,74 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a dejte na 20 minut do lednice. Poté těsto rozválejte na obdélník, ale dejte pozor, aby nebylo příliš tenké, jinak při pečení popraská. Krok 2: Těsto potřete povidly a posypte mletými ořechy. Když zavinujete těsto, tak jeho část/kraj, tu dál od vás, potřete mlékem, aby to zafungovalo jako lepidlo a těsto se k sobě přilepilo. Stočte a dejte na plech s pečícím papírem. Povrch potřete mlékem. Pokud máte celé ořechy, můžete jimi ozdobit povrch závinu nebo použijte mleté ořechy. Krok 3: Vložte do trouby předehřáté na 150°C a pečte asi 50 minut dozlatova. Po vychladnutí můžete závin pocukrovat moučkovým cukrem.

Zveřejněno 13. 4. 2018

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oukotě / staročeský závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvq2

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Oukotě / staročeský závin

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvq2

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Dělávám jako Habešana;-)

dvevtroube: A ve finále je to prostě dobrota:-D:yes:

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
starocesky makovy závin, staročeský perníkový závin, ružomberský perník, oukote pernikove rolády, kynutý závin povidlový youtube, starocesky orechovy závin, perníkový závin oukotě, youtube ořechový závin, staročeský závin z perníkového těsta, závin staroceský s tvarohem, perníkovy závin, ruzombersky zavin, staročeský vánoční makovec, staročeský závin, povidlový závin

Suroviny:
mouka hladká, mouka celozrnná, cukr moučkový, vejce, máslo, med, soda jedlá, koření do perníku, sůl, rum, ořechy mleté, mléko

Přidat fotografie receptu