Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kopřivové listy v sýrovém těstíčku

Kopřiva je známá jako velmi rozšířený žahavý plevel, má ale i zajímavou chuť a spoustu pozitivních účinků na lidský organismus. Vyzkoušejte méně známý způsob její přípravy - osmažte ji dozlatova v nadýchaném těstíčku.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Angel 666 Angel 666

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 422 kJ /
579 kcal
Bílkoviny36,26 g
Tuky23,90 g
Vláknina1,49 g
Cholesterol 551 mg
Sodík 1,61 g
Sůl3,82 g
Sacharidy46,09 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Větší, ale mladé kopřivové listy omyjeme a necháme dobře oschnout. Krok 2: Ze všech přísad připravíme polotuhé těstíčko (podle potřeby můžeme přidat buď mouku nebo mléko). Krok 3: Listy namáčíme do těstíčka a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.

TIP: Co uvařit z kopřiv

Zveřejněno 18. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové listy v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orPK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kopřivové listy v sýrovém těstíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/orPK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Kopřivy jsem v těstíčku ještě nedělal, ale k čemu to je? Je to aspoň léčivé?:-O:-)
À la kosmatice jsem zkoušel po sladku (s rumem) černý bez, akát, po sladku i po slanu cukýnu, dýni (s vínem, vodkou), ale vždy to vyšlo (až na zanedbatelné chuťové nuace) nastejno: pojídali jsme smažené těstíčko zpravidla na stopce kolem ničeho, v horším případě byl "obal" nacucaný tukem :-(
No, ale to taková jablka v těstíčku, nebo zeleninová tempura..., tak to je jiné "maso", že:yes: :-K

Dajda: tu kombinaci si představit ani neumím, já totiž žádné brambůrky nejím! To byl jen příklad pro casina ;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

:-O:yes:

Piplačka, ale zaujímavá - nenapadlo by ma to.:-8:-8

Angel 666:verím, samozrejme...ja mám rada tvoje netradičné recepty.

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
kuchař ví kosmatice, akát v těstíčku, kopřivové chipsy, kopřivové víno, smažene kopriva, kopřivové smaženky, listy v těstíčku, cukynu řizky

Suroviny:
vejce, mléko, víno bílé, sýr nastrouhaný, mouka polohrubá, kypřící prášek do pečiva, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, koření grilovací, česnek sušený, olej

Přidat fotografie receptu