Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládovo-malinové řezy

Tento čokoládový dezert plněný tvarohovým krémem s malinovým rozvarem, politý čokoládovou polevou a hojně zdobený čokoládovými hoblinkami, je prostě symfonií chutí. Navíc vypadá jako malé mistrovské dílo. Neváhejte a přesvědčte se...

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

medanek medanek

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 194 kJ /
4 349 kcal
Bílkoviny91,61 g
Tuky198,85 g
Vláknina32,00 g
Cholesterol 715 mg
Sodík 687 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy532,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko, vejce, olej našleháme, přidáme vše ostatní a mícháme, až se vše krásně spojí. Pečeme v pekáčku s pečícím papírem na 170 °C přibližně 15-20 min. Je potřeba udělat test špejlí. Krok 2: Maliny rozvaříme s cukrem (množství je individuální) do tekutější podoby a přepasírujeme přes hustší síto. Krok 3: Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já v robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení) a přidáme malinový rozvar. Krok 4: Želatinový ztužovač rozpustíme dle návodu na obale, přidáme do krému a krátce ještě promícháme. Krok 5: Z upečeného, vychladlého korpusu odřízneme z boku po celé délce tak 4-5 cm široký pruh (takový hranolek) a zbývající část rozřízneme na dva pláty.
Na jeden plát rozetřeme část krému, na to položíme hranolek a zbytkem krému vyplníme místa kolem a vrch urovnáme do hladka.
Překryjeme druhým plátem a dáme do lednice ztuhnout. Krok 6: Z čokolády škrabkou uděláme pár hoblinek na ozdobu. Polevu rozpustíme v horké vodě a natřeme ji na ztuhlý moučník, posypeme čokoládovými hoblinkami. Nakrájíme na řezy a libovolně dozdobíme .

TIP: Jak nastrouhat čokoládu

Zveřejněno 19. 4. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-malinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOE0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládovo-malinové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GOE0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

Vždyť píšu ,že jsem to zkusil dát více ztužovače (asi sáček a půl) a už se to nedalo jíst bylo to jako "kašovitá hmota bez chuti" a nechal jsem to taky v lednici přes noc. No a tvaroh jsem koupil ve vaničce a byl tuhý do té doby než jsem ho spojil se zakysanou smetanou potom tekl jako kaše a už se to vezlo až do konce. A následně to vše spapala popelnice. :-(

Nojono ... nepovedlo se. Hodil jsem to celé do popelnice. Dal jsem více té želatiny a už to bylo hnusný. ;-(

Tak mi to nedalo a zkusil jsem to ... a výsledek ? Dělal jsem přesně postup do puntíku a mám to v lednici a plave to ! Je to tekutá kaše. To bych tam musel dát 3 ty ztužovače a ještě by to možná nestačilo. Ale jinak díky, alespoň jsem to zkusil. ;-(

gillan63: To mne mrzí, že se nepovedlo;-( Nevím, čím to bylo, moc řídký tvaroh? Nebo nekvalitní smetana? Nevím. Pravda je, že asi by se nic nepokazilo dát tam o trochu více ztužovače. Na obale píší, že je tak na 700 g. Já tento krém dělám často s malými obměnami a nikdy se ještě nestalo, že by tekl. Také je potřeba to nechat pořádně uležet, já většinou nechávám přes noc.

Zobrazit starší odpověď

Dobrý den. Chci se zeptat medanek : Co je to střední plech ? Já myslím, že na velikosti plechu docela záleží , jelikož se mi už stalo, že jsem vzal plech podle sebe jelikož u receptu nebyla právě psána velikost plechu a já nalil těsto jen do polovic plechu a neodhadl jsem to a druhou polovinu jsem měl suchou a kdybych ho rozetřel násilím, tak by těsto mělo asi 1 mm. Takže jsem ho musel vylít a použít menší plech, ale tomu se dá předejít právě změřením dna plechu toho, kdo už to dělal. Pro začátečníky je tato důležitá informace k nezaplacení. Díky.

medanek : nezlobte se ,ale tohle nemůže být opravdové :-D:-D taková nádhera :yes::yes:
do jak velkého pekáčku to je,mám poloviční z velkého, klasického plechu,nebude korpus moc vysoký ? A ještě se zeptám : jak a čím krájíte ,že to máte tak hladké. Děkuji

zdenka.s: Zdenko, krájím normálním ostrým nožem, který namočím do horké vody a po ukrojení otřu a znovu do horké vody. Nejlépe je mít dva nože a střídat, aby se nemuselo čekat, než se zahřeje. A co se týká plechu, mám takový střední, ale je to vlastně jedno, stejně se překrojí na 2 pláty a výška zákusku je libovolná , stejně tak u krému není přesně určeno kolik ho tam dáme. :-):-)
A moc děkuji :-)

Řezy máte nádherně provedené:yes:
Jsou jen tak na sebe poskládané (jak píšete) a po vychlazení po délce oříznuté a příčně nakrájené, nebo dělané v kapslu (rámečku) a posléze krájené jenom napříč?:-O

casino: Tak jak píši před rozkrojením, odkrojím kousek kraje z upečeného hotového korpusu ( libovolnou šířku) zbytek rozkrojím na dva pláty. První natřu trochou krému, položím odkrojený pruh a doplním krémem okolo i nad a na to druhý plát. A děkuji :-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Krásné a určitě lahodné řezy <3:yes::-K

Masula: Děkuji, ano chutnaly :-8:-K:-K

Ty jsi perfektní, já nemám slov pro takovou nádheru, to jsem ještě neviděla Ninuš:-K

Ivace64: Děkuji Ivi :-K:-K

:yes:

Jo tak tohle bude výborná železitost. A navíc je to jako prezentace z luxusní kavárny. Fakt nádhera. A navíc svěží :yes:

srettka: Děkuji, je opravdu svěží a čím víc krému , tím lépe:-K:yes:

Ty nemáš chybu. :-K:yes:

Jana Dorazinová-Remková: Děkuji Jani :-K:-)

Tématické fráze:
malinové řezy, cokoladovo malinove rezy, malinový rozvar, malinový řez, malinové řezy s želatinou, čokoládové řezy, čokoládové řezy s malinami, čokoládový řez s malinami, rozvarene maliny, čokoládovo malinový řez, rozvar z malin, malinové řezy se želatinou, cokoladove malinovy rez, výborné malinové řezy, malinovy rozvar recepty, peceme s malinami, řez malin, malinové moučníky, kavovy moucnik s malinami, malino čokoládový dort recept

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr, kakao, vejce, olej, mléko, prášek do pečiva, extrakt vanilkový, tvaroh plnotučný, smetana zakysaná, cukr, smetana, ztužovač želatinový, maliny, cukr, čokoláda hořká, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu