Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivace64 Ivace64

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie476 kJ /
114 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy4,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, kůži nakrájíme na malé kostičky. Pokapeme olejem a červeným vínem. Posypeme hrubou solí, smíchanou s jemně nasekaným tymiánem a rozmarýnem. Necháme v chladu 4 hodiny. Krok 2: Naložená kachní prsa opečeme na pánvi (z každé strany cca 4 minuty). Prsa ještě pečeme v rozehřáté troubě cca 6-8 minut. Opečená kachní prsa vložíme do alobalu a necháme po dobu cca 5-6 minut ve vyhřáté troubě. Krok 3: Papriku pokrájíme na proužky, orestujeme na pánvi na rozehřátém oleji. Přidáme rajskou šťávu sůl, pepř, petrželku a dusíme doměkka.
Kachní prsa podáváme s paprikovým sosem a pečeným bramborem.

Zveřejněno 24. 4. 2018

Poznámka autorky Ivace64

Kachní prsa pečeme podle každého, jak kdo má rád kachní prsa propečená.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rBw

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachní prsa s bylinkami a zeleninovým sosem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/7rBw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
kachní prsa, zeleninový sos, kachní prsa na červeném víně a bylinkách, kachní prsa recept, naložená kachní malá prsa, kachni prsa pečená s bylinkami, kachni prsa se zeleninou, kachní prsa se zeleninou, kachní prso, kachni prsa s pecenymi brambory, kachni prso doba pečení, kachni prsa doba peceni, kachní prsa - doba pečení v troubě, vodňanská+drůbež+kachní+prsa+na+bylinkách, sos na kachní prsa

Suroviny:
prsa kachní, sůl mořská, bylinky, olej, víno červené, olej, šťáva rajčatová, pepř, petrželka

Přidat fotografie receptu