Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zázvorové maso se steakovým žampionem a chřestem

Hodnocení receptu je 4,1 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 2-3

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 228 kJ /
532 kcal
Bílkoviny86,72 g
Tuky13,05 g
Vláknina6,16 g
Cholesterol 160 mg
Sodík 1,10 g
Sůl2,50 g
Sacharidy15,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na trošce oleje osmažíme dosklovata pokrájenou cibuli, na kterou následně přidáme na nudličky nebo kostky pokrájené maso, opepřené a mírně osolené, dle vlasního výběru, které za občasného promíchání necháme také osmažit. Krok 2: Následně přidáme nastrouhaný zázvor, nasekaný česnek, na plátky pokrájené portobello a dále smažíme, do změknutí portobella a rozvonění česneku se zázvorem. Pak přilijeme trošku vývaru, lžíci sojové omáčky a dusíme do změknutí masa, za občasného promíchání a případného podlití. Krok 3: Po změknutí masa vmícháme na špalíky pokrájený chřest, pokud použijeme chřest bílý, nejdříve ho oloupeme a ještě asi dvě až tři minuty dusíme. Špičky chřestu do masové směsi nevmícháme, jen ho na maso položíme. Pára v hrnci mu postačí k tepelné úpravě dostatečně. Po závěrečném podušení vyndáme stranou špičky chřestu a sos zahustíme troškou solamylu, který jsme si rozmíchali v malém množství studené vody. Krok 4: Vše ještě krátce provaříme, případně ještě dochutíme a můžeme podávat. Krok 5: Podáváme s bramborovou přílohou nebo rýží či noky a špičkami chřestu na talíři dozdobíme.

Zveřejněno 1. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorové maso se steakovým žampionem a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLOY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zázvorové maso se steakovým žampionem a chřestem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DLOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Tématické fráze:
maso na zázvoru, vepřové maso s chřestem

Suroviny:
maso vepřové, sůl, pepř mletý, česnek, cibule, zázvor, portobello, chřest, omáčka sojová, olej, vývar, solamyl

Přidat fotografie receptu