Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapékaná tykev s klobásou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 123 kJ /
1 463 kcal
Bílkoviny60,66 g
Tuky59,04 g
Vláknina30,20 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 562 mg
Sůl1,09 g
Sacharidy160,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Tekvicu ošúpeme, vyčistíme a nastrúhame na hrubé rezance.
Olúpané zemiaky nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm. Krok 2: Do vymasteného pekáča rozložíme ½ zemiakov a na ne navrstvíme ½ tekvice. Osolíme, okoreníme a posypeme sekaným kôprom.
Na to dáme na kolieska narezanú cibuľu a klobásu. Krok 3: Ďalšiu vrstvu bude tvoriť zvyšok tekvice a na ňu dáme zvyšok zemiakov. Osolíme a pofŕkame olejom. Krok 4: Zakryté dusíme v rúre na 180°C, kým zemiaky nebudú skoro mäkké. Krok 5: V smotane rozšľaháme vajcia a nalejeme na pečenú zeleninu. Dopečieme už nezakryté dozlata.

Zveřejněno 3. 5. 2018

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Rok v slovenskej ľudovej kuchyni .

.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná tykev s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzGl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapékaná tykev s klobásou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzGl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
tykev, brambory, klobása, smetana, vejce, cibule, kopr, sůl, olej, pepř

Přidat fotografie receptu