Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské kedlubny (místo brambory)

Zapečené francouzské brambory nemusí být nutně jen bramborové. Vyzkoušejte je připravit z kedluben, které zapečete společně s uzeným masem, mrkví a ředkvičkami. Zdravý pokrm, jehož chuť vás příjemně překvapí.

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Olga Urvalkova Olga Urvalkova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 853 kJ /
682 kcal
Bílkoviny62,95 g
Tuky32,28 g
Vláknina12,85 g
Cholesterol 626 mg
Sodík 3,73 g
Sůl9,38 g
Sacharidy28,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny a mrkev oloupeme a nakrájíme na plátky. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, uzené maso na kostičky. Krok 2: Zapékací misku (či remosku) vymažeme tukem. Poklademe plátky kedluben, přidáme uzené maso, ředkvičky a mrkev. Posypeme Podravkou (nebo oblíbeným kořením). Krok 3: Zalijeme rozšlehanými vajíčky s mlékem. Vložíme do trouby a pečeme na 220 °C zhruba 15 minut.

Zveřejněno 3. 5. 2018

Poznámka autorky Olga Urvalkova

Jakmile se udělá teplo, kedlubny i ředkvičky dřevnatí. Takto se dají zužitkovat i lehce tvrdé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kedlubny (místo brambory)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBKE

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Francouzské kedlubny (místo brambory)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZBKE

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

zajimava zmena :)

Frantiska: :-)Děkuji, hlavně kdo se stravuje nízkosacharidově (low carb), ocení. Je to zdravější a moc dobré...:)

Tématické fráze:
kedlubnové brambory, low carb kedlubny, francouzské brambory z nebo kedluben, low carb francouzské brambory, kedlubny dušené v remosce, kedlubnové francouzské, kedlubny na smetane low carb, kedlubnové francouzské brambory, kedlubnoé francouzské brambory, jak zuzitkovat kedlubny, brambory s kedlubny, francouzské brambory v remosce, low carb v k remosce, low carb kedluben, low carb zapecene kedlubny, low carb co misto brambor, lowcarb francouzské brambory, low carb dušená mrkev, low carb recepty z kedlubny, kedlubna a la brambory

Suroviny:
kedlubna, mrkev, ředkvičky, kotleta, vejce, smetana 12%, podravka, tuk

Přidat fotografie receptu