Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 547 kJ / 3 477 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 147,50 g |
| Tuky | 18,60 g |
| Vláknina | 107,10 g |
| Cholesterol | 15 mg |
| Sodík | 9,68 g |
| Sůl | 24,10 g |
| Sacharidy | 626,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu.
Krok 2: Potom těsto vyklopíme na pomoučený vál, několikrát prohněteme a zformujeme bochník, který lehce na povrchu nařízneme.
Krok 3: Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu.
Krok 4: Pak sundáme pokličku, teplotu zvýšíme na 220°C a pečeme ještě 10 minut, nebo dokud chleba není zlatavý.
Zveřejněno 4. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Líný jogurtový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pvDr
Moje poznámka
Líný jogurtový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pvDr
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 9 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 11 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
spaldovy chleb z jogurtu,
jogurtový chléb v pečené v troubě,
jogurtový chléb bez mouky,
jogurtový chléb,
špaldová mouka recepty,
jogurtový chleba bez mouky,
jogurtový chléb recept
Suroviny:
mouka špaldová hrubá,
mouka žitná chlebová,
voda,
droždí čerstvé,
sůl,
med,
jogurt bílý,
olej,
mouka
Komentáře (18)
***
Bych řek´, že je to akorát blbě formulováno, ale jsem fakt žádostiv, jak se to tady vyvrbí...
Pékávám akorát chl. bez hnětení (600g mouky): 30´ v rozpálené litině v troubě rozpálené na 230°C, pak ještě 15´ při 200°C
No, uvidíme...
Chleba z 850 g mouky se peče celkem 30 minut a z toho prvních 20 se rozehřívá spolu s troubou? Nemůže být upečený, propečený, v žádném případě. Za 10 minut se nepropečou ani maličké bulky.