Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Líný jogurtový chléb

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 547 kJ /
3 477 kcal
Bílkoviny147,50 g
Tuky18,60 g
Vláknina107,10 g
Cholesterol 15 mg
Sodík 9,68 g
Sůl24,10 g
Sacharidy626,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Všechny přísady smícháme v míse pomocí ručního robotu s nástavcem na míchání těsta, mícháme 5 minut. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout hodinu. Krok 2: Potom těsto vyklopíme na pomoučený vál, několikrát prohněteme a zformujeme bochník, který lehce na povrchu nařízneme. Krok 3: Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu. Krok 4: Pak sundáme pokličku, teplotu zvýšíme na 220°C a pečeme ještě 10 minut, nebo dokud chleba není zlatavý.

Zveřejněno 4. 5. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: to je nápad

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líný jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvDr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Líný jogurtový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvDr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

A navíc jsem psala že peču ještě 10 minut nebo dokud chleba není zlatavý takže tak ;-)

"Potom těsto vložíme do vymazané zapékací mísy, přikryjeme pokličkou a přendáme do studené trouby a zapneme na 180°C. Pečeme cca 20 minut, dokud se trouba nezahřeje na požadovanou teplotu."
***
Bych řek´, že je to akorát blbě formulováno, ale jsem fakt žádostiv, jak se to tady vyvrbí...:-8
Pékávám akorát chl. bez hnětení (600g mouky): 30´ v rozpálené litině v troubě rozpálené na 230°C, pak ještě 15´ při 200°C
No, uvidíme...;-)

Eja57: cathleen: já zase mám zlatavé buchty po 10 min pečení na 220°, ale pak se musí teplota snížit a dopéct na 150° ještě min 15-20 minut, jinak budou sice zlatavé, ale uvnitř syrové :-D, a to je nedávám do studené trouby ;-)

Zobrazit 7 starších odpovědí

Pročpak je "líný"?
Chleba z 850 g mouky se peče celkem 30 minut a z toho prvních 20 se rozehřívá spolu s troubou? Nemůže být upečený, propečený, v žádném případě. Za 10 minut se nepropečou ani maličké bulky.

cathleen: nene, Miska má nějaké nadpřirozené schopnosti....jí její recepty fungují skvěle...nám kuchařskému lidu obecnému to prostě nefunguje;-(:-D:-D:-D:-D:-D

Zobrazit 5 starších odpovědí

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
spaldovy chleb z jogurtu, jogurtový chléb v pečené v troubě, jogurtový chléb bez mouky, jogurtový chléb, špaldová mouka recepty, jogurtový chleba bez mouky, jogurtový chléb recept

Suroviny:
mouka špaldová hrubá, mouka žitná chlebová, voda, droždí čerstvé, sůl, med, jogurt bílý, olej, mouka

Přidat fotografie receptu