Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

hanahcotton hanahcotton

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 284 kJ /
4 370 kcal
Bílkoviny74,09 g
Tuky230,73 g
Vláknina19,95 g
Cholesterol 789 mg
Sodík 456 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy489,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bílky ušleháme do pevného sněhu, do kterého přidáme cukr. Dále přidáme žloutky a pomalu vmícháme olej. Krok 2: Mouku smícháme s práškem do pečiva, citronovou kůrou a mletým hřebíčkem. To vše postupně vmícháme do sněhu střídavě s mlékem. Krok 3: Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Spolu s nakrájenou kandovanou pomerančovou kůrou přidáme nakrájená jablka do těsta. Krok 4: Bábovkovou formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 170 stupňů přibližně 45 minut. Na konci pečení provedeme zkoušku špejlí - zda je bábovka upečená.

Zveřejněno 4. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vByg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bábovka s pomerančovou kůrou a jablky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vByg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
buchta s pomerančovou kúrou, co s pomerančovou kůrou, co s pomerančovou kůrou?, bábovka z mrkvy, pomeranceva bábovka s jablky, pomerančová bábovka, pečení s pomerančovou kůrou

Suroviny:
mouka polohrubá, olej, mléko, vejce, cukr moučkový, prášek do pečiva, jablko, kůra pomerančová kandovaná, kůra citronová, koření hřebíček

Přidat fotografie receptu