Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kávový dort s lesklou čoko polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vandylady vandylady

Náročný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 12

12

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie29 474 kJ /
7 045 kcal
Bílkoviny112,28 g
Tuky245,97 g
Vláknina34,00 g
Cholesterol 1,57 g
Sodík 897 mg
Sůl2,63 g
Sacharidy1 078,46 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veškeré suroviny musí mít pokojovou teplotu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přimícháme vodu a poté olej. Vznikne řídká směs, do které přisypeme mouku s práškem do pečiva a kakaem. Nakonec zlehka zamícháme vyšlehaný sníh. Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů, cca 50 minut. Krok 2: Uvaříme puding, do horkého zamícháme kávu a občas promícháme. Nenecháme vytvořit škraloup. Po vychladnutí utřeme cukr s máslem a do toho pomalu zašleháváme zchladlý kávový puding. Můžeme uložit na chvilku do lednice, než připravíme korpus. Krok 3: Korpus rozřízneme na 3 díly, spodní pokapeme rumem, namažeme krémem, dáme střední, opět rum a krém a nakonec horní díl. Celý dort pomažeme krémem a uhladíme. Dáme asi na 2 hodiny uležet do lednice, než budeme polévat polevou. Krok 4: Na polevu želatinu namočíme do studené vody. Do rendlíku nalijeme vodu, přidáme cukr a vaříme na teplotu 104 stupňů. Odstavíme a přidáme čokoládu, zamícháme do rozpuštění, přidáme kakao a opět zamícháme. Po zchladnutí na cca 60 stupňů přidáme smetanu a po zamíchání, jako poslední, vymačkanou želatinu. Metličkou dobře vyšleháme, aby se želatina rozpustila a přes sítko přecedíme. Tyčovým mixérem polevu ještě rozmixujeme, znovu přecedíme a při zhruba 35 stupních a níže, můžeme polévat dort, který dáme na menší kastrol, než je korpus, aby poleva krásně stekla.
Dort můžeme ozdobit např. šlehačkou nebo marcipánem, jak kdo co má rád.

Zveřejněno 8. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s lesklou čoko polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxqB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kávový dort s lesklou čoko polevou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VxqB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Polevu s želatinou ještě neznám. Bude jistě pak příjemně pružná. Dort vypadá výborně a ty krémové růžičky jsou parádní :-):yes:

srettka: je super, krásně hladká a na krájení dokonalá. Při polévání jsem jí neustále ochutnávala, je moc dobrá :-)

V surovinách na polevu (oproti postupu) chybí kakao:-). Nějak nechápu, jak se vaří směs na 104 st.?:-O

hosta: :-D máte pravdu, uteklo mi, již dopsáno, díky za upozornění. Voda s cukrem se během chvilky začne vařit, dejte tam vpichový teploměr a uvidíte, opravdu tam ty stupně jsou ;-)

Tématické fráze:
kávové dortiky se zrcadlovou polevou, polevani dortů polevou, jak polevat dort, kdy polevat polevou, dorty se zrcadlovou polevou recepty, dort s coko polevou recept, jak polévat dort zrcadlovou s polevou, kavový koláč s polevou, dort se zrcadlovou polevou, jak pracovat se zrcadlovou polevou, dorty s lesklou se zrcadlovou polevou, dort se zrcadlovou polevou recept, kávový krém ,poleva na dort, pařížský dort s lesklou polevou, dort s čoko polevou, jak polévat dort polevou, dorty se zrcadlovou polevou, kávový dort s polevou, coko dorty se zrcadlovou polevou, polevani cokopolevou horke

Suroviny:
vejce, cukr krupice, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao, mléko, pudink vanilkový, máslo, cukr moučkový, káva mletá, želatina, voda, cukr krupice, čokoláda hořká, kakao, smetana

Přidat fotografie receptu