Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a chuť se dokonale rozvine. Na koláči z těsta se zakysanou smetanou se bude skvěle vyjímat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 707 kJ / 3 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,73 g |
Tuky | 149,42 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 909 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 431,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, zasypeme cukrem, zastříkneme rumem, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.
Krok 2: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak po jednom vmícháme vejce, přidáme skořici a pak střídavě přimícháme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem, kukuřičnou mouku a zakysanou smetanu.
Krok 3: Nakonec do hotového těsta vmícháme připravenou rebarboru i se šťávou, kterou pustí.
Krok 4: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Krok 5: Upečený koláč necháme lehce zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy. Před podáváním lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjjl
Moje poznámka
Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjjl
Nejnovější recepty
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 5 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 9 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Selská omeleta
Přidáno 2. 12. 2024 16:46
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné ořechy
Handour před 8 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 33 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 42 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 47 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 1 hodinou
Buchta pro nečekanou návštěvu
1anoli1 před 2 hodinami
Tématické fráze:
kukuřičná mouka recepty,
recepty z kukuřičné mouky,
tvarohovy kolac z kukuricne mouky,
koláč z kukurucne hladké mouky,
zdravý koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
rebarbora,
cukr třtinový,
rum,
máslo,
cukr třtinový,
vejce,
mouka hladká,
mouka kukuřičná,
kypřící prášek do pečiva,
skořice,
smetana zakysaná
Komentáře