Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Rebarbora se sice řadí mezi zeleninu, ale zpravidla ji používáme jako komponent do různých sladkých moučníků. Její chuť je lehce nakyslá, ale stačí ji nechat v cukru a chuť se dokonale rozvine. Na koláči z těsta se zakysanou smetanou se bude skvěle vyjímat.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 707 kJ / 3 515 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,73 g |
Tuky | 149,42 g |
Vláknina | 21,10 g |
Cholesterol | 909 mg |
Sodík | 323 mg |
Sůl | 0,62 g |
Sacharidy | 431,41 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rebarboru zbavíme tuhých vláken a nakrájíme na kousky. Vložíme do misky, zasypeme cukrem, zastříkneme rumem, promícháme a necháme asi 30 minut marinovat.
Krok 2: Změklé máslo vyšleháme s cukrem, pak po jednom vmícháme vejce, přidáme skořici a pak střídavě přimícháme hladkou mouku smíchanou s kypřicím práškem, kukuřičnou mouku a zakysanou smetanu.
Krok 3: Nakonec do hotového těsta vmícháme připravenou rebarboru i se šťávou, kterou pustí.
Krok 4: Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, boky vymažeme máslem. Těsto nandáme do formy, povrch uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme asi 35-40 minut.
Krok 5: Upečený koláč necháme lehce zchladnout, pak opatrně vyndáme z formy. Před podáváním lehce pocukrujeme.
Zveřejněno 11. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjjl
Moje poznámka
Rebarborový koláč s kukuřičnou moukou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Kjjl
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 3 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 4 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 5 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 7 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 7 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Medová srdíčka
FikAja před 49 minutami
Květáková fritáta
Wikki před 3 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 4 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 5 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 7 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 9 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 9 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 13 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 23 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu 10. 12. 2024 20:00
Tématické fráze:
kukuřičná mouka recepty,
recepty z kukuřičné mouky,
tvarohovy kolac z kukuricne mouky,
koláč z kukurucne hladké mouky,
zdravý koláč z kukuřičné mouky
Suroviny:
rebarbora,
cukr třtinový,
rum,
máslo,
cukr třtinový,
vejce,
mouka hladká,
mouka kukuřičná,
kypřící prášek do pečiva,
skořice,
smetana zakysaná
Komentáře