Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dobrý knedlík

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

vandylady vandylady

Náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 20 min

20 min (20 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 371 kJ /
3 674 kcal
Bílkoviny146,72 g
Tuky80,24 g
Vláknina27,55 g
Cholesterol 1,64 g
Sodík 2,37 g
Sůl5,52 g
Sacharidy577,41 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Je dobré, aby suroviny měly pokojovou teplotu. Rohlíky nakrájíme na malé kousky a na másle (20 g) je opečeme. Krok 2: Máslo (70 g) utřeme společně se solí, přidáme žloutky jeden po druhém, poté po troškách přidáváme mléko, mouku a mícháme. Krok 3: Do těsta přidáme opečené rohlíky a nakonec tuhý vyšlehaný sníh z bílků.
Těsto je řídké, knedlíky se můžou vařit v ubrousku, který potřeme máslem, ale já je zabalím do potravinové folie a vařím ve vodě cca 45 minut. Vyjdou mi vždycky 3 šišky knedlíků. Krok 4: Po uvaření můžeme polít rozpuštěným máslem, ale já vynechávám.

Zveřejněno 16. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/or4k

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dobrý knedlík

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/or4k

Marie

Komentáře (6)

vandylady: tento způsob jsem kdysi viděla v televizi. Přidávám trochu prášku do pečiva, ale nemusí být. Manžel je má rád zvlášť ke šťávám, protože se tolik nenacucají proti kynutým.

Pro mě je ideální vařit knedlíky z řídkých těst v umělém tlačenkovém střevě. Okraje jenom zahnu směrem k pokličce, těsto tak může při varu dál pracovat a není utemované. Myslím, že utažením do folie se ruší nakypření sněhem. Používám střevo o průměru 130mm.

"Dobrý knedlík"
No, aby nebyl, když je v něm máslo, že :-):-O
***
hospodyne:
Když z umělých hmot byl znám jenom bakelit a pod., a tlačenka se ještě ládovala toliko do vepřového žaludku a měchýře, tak moje rodička tyto knedlíky vařívala v nepomáslovaném ubrousku (utěrce). Úspěšnost tkvěla v tom, že kštica (úvazek) se provedl dvěma špagáty (motouzy): první hned za těstem a druhý asi o 3cm dál; po krátkém povaření se první úvazek přestřihl a knedla se dovařila:-)
Já se časem dobral k tomuto jednoduššímu postupu: https://www.labuznik.cz/recept/karlovarsky-knedlik... :yes:

Zobrazit starší odpověď

My ho máme moc rádi :-) diky

Hmmm, také vypadá dobře :-) :yes:

Tématické fráze:
knedlík, knedlík recept, dobrý knedlík, knedlik ve střevě, knedlík z opečených rohlíků, dobry domaci knedlik, karlovarsky knedlij, kdedlik, receptynaknedlik, co varit dobreho, knedlíky v tlačenkovém střevu, houskové knedlíky v tlačenkovém střevu, karlovarský knedlík vařený ve střevu, dobry recept knedliky, vídenský knedlík ve střevě, kmedlik, knedik, rohlíkový knedlík v tlacenkovem střeva, knsdlík, vaření knedlíku v tlačenkovém střeva

Suroviny:
máslo, sůl, vejce, mouka hrubá, mléko, rohlík

Přidat fotografie receptu