Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brokolicové / květákové krokety

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Středně náročný

Suroviny pro 3

3

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 039 kJ /
1 921 kcal
Bílkoviny74,59 g
Tuky164,86 g
Vláknina17,87 g
Cholesterol 713 mg
Sodík 4,14 g
Sůl10,17 g
Sacharidy26,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brokolici (květák) rozebranou na růžičky krátce povaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat a zchladnout. Košťál nastrouháme společně se sýrem (postačí na hrubo) do mísy, přidáme pokrájené růžičky, vejce, jemně nastrouhaný česnek, drobně pokrájenou šunku nebo slaninu, opepříme, můžeme lehce dochutit muškátovým květem nebo oříškem a dle slanosti sýru a uzeniny i osolíme. Krok 2: Vše řádně promícháme a dle potřeby zahustíme strouhankou, kterou jsme si připravili z ne zcela tvrdých rohlíků. Hmota by měla být tvárná, ne příliš tuhá. Krok 3: V mokrých rukách tvarujeme šištičky nebo kuličky, které obalíme v čerstvé strouhance a smažíme ze všech stan v rozpáleném oleji dozlatova. Krok 4: Podáváme s bramborovou přílohou či samostatně s tatarkou nebo dipy, zeleninovými saláty dle chuti...

Zveřejněno 20. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové / květákové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjoD

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brokolicové / květákové krokety

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjoD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

"čerstvá strouhanka"
V každém čtvrtém rcp na jídlo v trojobalu stojí psáno, že používáme ČERSTVOU strouhanku; prý se při smažení krmě méně "nacucá" tukem. Nevím... Tvrzení má sice logiku, ale mně to tak nepřipadá :-) Leč párkrát jsem se POKOUŠEL nesuché pečivo strouhat ba i mixovat 8-( a pokorně jsem se vrátil k přípravě strouhanky ze suchých rohlíků i s vědomím rizika, že budu strávníky saturovat tukem :-D
No, ZAHUŠŤOVAT míšeninu strouhankou "z ne zcela tvrdých rohlíků" mi ale přijde poněkud kontraproduktivní - asi je jí pak v jídle zbytečně víc, že :-)

casino: Eja57: ...nestrouhám, drtím v drtiči (tedy abych to upřesnil, tuto proceduru zbožňuje má vnučka za mého bedlivého dohledu už nejméně dva roky, a jak jí to jde!), protože struhadlo se neosvědčilo nejen vám ...rohlík musí být dva-tři dny starý, naláme se do drtiče vždy po jednom, zavře, tlakem párkrát zapne a je to:yes: ...kam se hrabe suchá strouhanka! ...používám na řízky, do karbanátků, na zahušťování všeho možného ...spotřeba jí není větší, protože nepřidávám mléko nebo vodu a hmotu nedělám tuhou, musí být vláčná ...karbanátky a sekaná jsou nadýchanější, řízky se snad i smějí...:-Q spolujedlíci už sami poznají rozdíl, když není strouhanka "čerstvá";-) ...ale když není, svět se nezboří;-)...

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
brokolicové krokety, květákové krokety, květákové recepty, brokolice s květákem, brokolice recepty na krokety, recepty z květáku, brokolicové recepty, kvetakove a brokolicove jidlo, recepty z květáku a brokolice, brolicove krokety, kvetakove kroketky s brokolicí

Suroviny:
brokolice, slanina anglická, sýr tvrdý, vejce, česnek, květ muškátový, strouhanka, olej, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu