Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jelítková polévka

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 989 kJ /
475 kcal
Bílkoviny7,70 g
Tuky21,55 g
Vláknina8,46 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy59,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy nebo krupky předem namočíme přes noc. Krok 2: Ráno je pak uvaříme v osolené vodě do měkka a scedíme. Krok 3: Jemně nasekanou cibuli zpěníme na oleji, zasypeme hladkou moukou a osmažíme dozlatova. Krok 4: Potom ji zředíme vodou, dobře rozmícháme, předáme vytlačená jelítka, prolisovaný česnek, trochu majoránky, osolíme, opepříme a povaříme. Krok 5: Do hotové polévky přidáme uvařené kroupy nebo krupky.

Zveřejněno 16. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelítková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jelítková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Přesně takto ji dělám a milujem ji, asi jako všude ...a majoránky a česneku hooodně :-D:yes:

A zase kecám. U nás se podobné říká " prdelačka" a mám pocit, že se jí tak říká téměř v celých čechách. Je bezva a u nás když se udělá, tak dost hutná ( někdy se dává i jitrnice , to zamená 1-2 jelita a 1 jitrnice) a pak se nacpeme k tomu rohlíkama a nebo houstičkama. A když jsou doma udělané z DP tak to nemá chybu.Mňam.

A jéje, zabudla...:-O už to napravujem;-);-)

Terezko, tak jsem dala ten bodík aspoň já, když jsi zapoměla:-)):-D Ta polévka je moc dobrá, taky dělávám.;-)

Polievka je výborná, jednoduchá a pritom chutná. S dobrým chlebíkom alebo pečivom v zime rýchla večera. :yes: Dávam bodík:-D:-D

Tématické fráze:
polévka z jelítek, pečené jelito, polévka z jitrnice, polévka prdelačka, pečené jelito recept, pečení jelit, pečená jelita, domácí jelita, domaci jelita recept, jelita pečení, prdelačka z jelítek, polivka z jelita, pečené kroupy, pečene jelita, jak se peče jelito, jelito pečené, prdelačka, ovarová kroupová polévka, pečení jelita, polévka z jitrnic

Suroviny:
jelito, cibule, mouka hladká, olej, krupky, česnek, majoránka, pepř mletý, sůl

Přidat fotografie receptu