Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí v zelenině

Hodnocení receptu je 4,2 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Roman89

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie532 kJ /
127 kcal
Bílkoviny3,58 g
Tuky0,70 g
Vláknina11,28 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 24 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy23,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme cibulku a po chvíli, když ještě není zlatavá, přidáme mletou červenou papriku, pořádně promícháme a necháme ji ještě chvíli smažit. Krok 2: Poté přidáme na kostky nakrájené maso, orestujeme a pak podlijeme vodou, přidáme sůl a pepř, necháme dusit cca 10 minut. Krok 3: Pak přidáme nakrájená rajčata a papriku, pořádně promícháme a a přikryjeme pokličkou, aby zelenina pustila vodu. Znovu promícháme a podlijeme trochu vodou. Necháme maso dusit v zelenině cca 30 minut, dokud nebude měkké. Nakonec dochutíme a popřípadě zahustíme třeba škrobem nebo troškou rajského protlaku.

Zveřejněno 21. 5. 2018

Poznámka autora Roman89

Hodí se k tomu veškerá příloha: kolínka, rýže, bramborová kaše....

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvAm

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí v zelenině

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvAm

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (7)

Ano, vim ze by to mohlo zhořtknout taky jsem tím nemyslel smazit 5 minut ale jen chvilku aby to nabrala ta cibulka a i ten trošek oleje. Me zatim njc nezhořtklo to by mi děti asi nejedli :-)

Roman89: ;-);-):yes::yes::yes::yes::yes:

Nezhořkne, to je pověra, jen se musí hodit do tuku a nechat rozvonět, "vykvést". Ale jen chvíli, ne 5 minut:-p

Drobek: souhlasím se Simonou, stačí chvilička a je to špatně, já osobně po přidání papriky stahuji z ohně, horká pánev/kastrol stačí na rozvonění základu a dávám zpět na oheň až při přidání masa a podlití. A špetka uzené papriky:yes:

Zobrazit starší odpověď

Mletou papriku bych v žádném případě nenechávala chvíli"smažit". Jen zpěnit a dost, jinak zhořkne.;-)

Merylas: Přikláním se k tvé verzi,já to dlouho nenchávám neb vím,že to po delší době opravdu zhořkne,múj muž to nechává dosti dlouho a už to není ono,asi neumí vychytat tu dobu,protože ve výsledku je cítit ta hořká chuť a je to škoda!!;-)

Tématické fráze:
pikantni kureci kostky se zeleninou a nudlemi

Suroviny:
prsa kuřecí, cibule, rajče, paprika čerstvá žlutá, sůl, pepř, paprika čerstvá červená

Přidat fotografie receptu