Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone

Hodnocení receptu je 4,9 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 957 kJ /
2 380 kcal
Bílkoviny65,55 g
Tuky93,06 g
Vláknina35,25 g
Cholesterol 412 mg
Sodík 322 mg
Sůl0,39 g
Sacharidy302,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory uvaříme ve slupce téměř do měkka. Ještě teplé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme zbytek surovin a zpracujeme těsto. Krok 2: Vytvarujeme tenké válečky a nakrájíme na stejné cca 2 cm kousky. Každý noček zmáčkneme vidličkou. Vhazujeme do osolené vařící vody. Až vyplavou, vytáhneme je a lehce omastíme. Krok 3: Na omáčku zpěníme na másle nakrájenou šalotku a přidáme žampiony nakrájené na větší kousky. Restujeme společně s kmínem a solí pár minut a přilijeme polovinu vývaru. Krok 4: Vaříme do změknutí asi 8-10 minut. V průběhu přidáme mascarpone a necháme rozpustit. Před koncem zjemníme smetanou a podle potřeby dolijeme vývar. Krok 5: Omáčku dochutíme pepřem, solí a kapkou z citronu. Vmícháme petrželku a na talíř servírujeme noky a přelijeme omáčkou s žampiony.

Zveřejněno 24. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzWo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové noky se žampionovou omáčkou z mascarpone

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XzWo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

:-):-):-) Místo mascarpone jogurt? že vy dáváte do tiramisu pomazánkové máslo? :-p:-p nesnáším tohle "babicování" nicméně autorce děkuji za skvělý tip...uvařím a pak ohodnotím:-K:-K

Lady Penelopa: No a co? Mascarpone je poněkud tučné a někdo se chce stravovat dietněji, tak dá raději jogurt. Já dávám pro změnu pomazánkové máslo do špenátové omáčky na noky. Chutná to výborně. Vy si snad mylíte, že když má výrobek italský název, tak je jídlo o něco více nóbl? :-Q

Nepozná, ale hlavně, že tu je stopadesátášestá žampionová omáčka:-//. Kdepak byla Dajda?

mika59: Miladko,nic proti receptu,každý si suroviny může upravit podle sebe;-)jen jsem si všimla,že se v mém komentáři přeházela písmena...:-(no,stalo se...

Martick@: Ale tady nejsme v kategorii"omáčky"tak proč ten útok a volání po Dajdě:-(

Zobrazit starší odpověď

Nejsem"žgrďa"ale to mísmascarpone dávám kvalitní kysanou smetanu,nebo hustý jogurt:-)Ono se to v té omáčce vůbec nepozná:-8

Tématické fráze:
bramborové noky se žampiony, bramborové noky, bramborové noky recept, omáčka s mascarpone, bramborové noky recepty, omáčka z mascarpone, noky se špenátem a mascarpone, vaříme s mascarpone, recept na bramborové noky, špenátová omáčka na noky, gnocchi se žampiónovou omáčkou, bramborové nočky s s omáčkou, bramborove noky se se žampiony, gnocchi recept, bramborové noky-recepty, recepty s bramborovymi nok,, noky s omackou, noky s se žampiony, noky do omáčka, žampionová omáčka

Suroviny:
brambory, vejce, mouka polohrubá, máslo, sůl, kurkuma, žampióny, cibule šalotka, mascarpone, smetana, vývar zeleninový, máslo, petrželka, kmín celý, pepř, sůl, šťáva citronová

Přidat fotografie receptu