Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rozmarýnové hovězí na špeku

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 937 kJ /
1 419 kcal
Bílkoviny7,56 g
Tuky151,28 g
Vláknina2,94 g
Cholesterol 126 mg
Sodík 2,88 g
Sůl7,20 g
Sacharidy6,48 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek s cibulí pokrájíme na kostičky a dáme společně osmažit dosklovata. Hovězí maso osolíme, opepříme a vložíme osmažit ze všech stran ke špekové cibuli. Nakonec přidáme rozvonět i nasekaný česnek s rozmarýnem. Krok 2: Maso zalijeme zhruba 400 ml vývaru, zaklopíme a dusíme doměkka. Doba dušení záleží na použitém druhu masa. Pokud nemáme tolik času, můžeme použít tlakový hrnec nebo maso pokrájet na plátky či kostky. Krok 3: Měkké maso vyndáme a necháme chvilku odpočinout, pak pokrájíme na plátky. Vývar dolijeme o potřebného množství, vyndáme větvičky z rozmarýnu (měkké lístky v omáčce nevadí) a zahustíme jíškou nebo záklechtkou na omáčku, kterou ještě dle chuti osolíme a opepříme, je-li třeba. Krok 4: Podáváme s rýží, knedlíky, noky, těstovinami.

Zveřejněno 25. 5. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové hovězí na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mMW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rozmarýnové hovězí na špeku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2mMW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
hovězí na speku, hovězí na rozmarýnu, hovězí plátky na špeku, hovězí s rozmarýnem, hovězí roštěná na rozmarýnu recept, roštěná na rozmarýnu, hovězí roštěná na rozmarýnu, hovezi spek cesnek, dušene hovězí na špeku, hovezi maso kostky, hovezi na cesneku a speku, hovězí wok, italsky spek recepty

Suroviny:
špek uzený, rozmarýn, česnek, sůl, pepř mletý, vývar, jíška

Přidat fotografie receptu