Podmáslová zelňačka s houbami
Na tu "správnou zelňačku" existuje 1000 a jeden recept. Každá rodina má tu svou nejlepší. Pokud chcete obměnit repertoár, zkuste tuto s podmáslím. Neuděláte chybu. Bude jemná a delikátní.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 281 kJ / 784 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 33,53 g |
Tuky | 26,32 g |
Vláknina | 22,61 g |
Cholesterol | 46 mg |
Sodík | 4,37 g |
Sůl | 10,00 g |
Sacharidy | 93,18 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a dáme vařit do osolené vody. Cibuli nakrájíme nadrobno a na sádle společně s houbami a kmínem restujeme 4-5 minut.
Krok 2: Přidáme papriku, zamícháme a vsypeme mouku. Po krátkém restování vše zalijeme vývarem nebo vodou a prošleháme metličkou. Přidat můžeme i vodu ze zelí.
Krok 3: Vmícháme překrájené zelí, koření a uvedeme do varu. Po asi 10 minutách (podle měkkosti zelí) odebereme trochu vývaru a smícháme s podmáslím.
Krok 4: Vše i s uvařenými bramborami spojíme dohromady a krátce povaříme. Polévku dochutíme cukrem a koprem. Kdo nechce, kopr nemusí přidat.
Zveřejněno 25. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslová zelňačka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8vVW
Moje poznámka
Podmáslová zelňačka s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8vVW
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 7 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 7 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 8 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 13 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 3 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 3 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 4 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 4 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 4 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 5 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 5 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 5 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 5 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 7 hodinami
Tématické fráze:
zelňačka recept,
zelnacka s houbami,
zelnačka s houby,
houby recepty,
podmáslová polévka se zelím,
krkonošská podmáslovka recept,
zelňčka s houbami,
recept na zelnacku,
zalňačka s podmáslí,
zelňačka s podmáslím,
zelnacka shoubami,
podmásková zelňačka,
recept na zelnačku s s houbami,
zelnačka s s houbami,
recepty houby
Suroviny:
zelí kysané,
podmáslí,
brambory,
houby sušené,
cibule,
sádlo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
vývar masový,
koření nové koření,
bobkový list,
kmín celý,
sůl,
cukr,
kopr
Komentáře (3)