Vaječný rosol s chřestem
Aspikové misky, které v sobě ukrývají jarní křupavý a svěží chřest spolu s vejci, jsou doplněny bylinkami a vychucenou želatinou. Přidejte pouze čerstvé voňavé pečivo a hostina může začít!
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 528 kJ / 604 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,02 g |
Tuky | 26,85 g |
Vláknina | 15,07 g |
Cholesterol | 797 mg |
Sodík | 366 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 18,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Šparľu ošúpeme a v minime vody s citrónovou šťavou a soľou povaríme domäkka.
Krok 2: Scedíme, ak nám ešte ostala voda. Narežeme na cca 2 cm kúsky.
Krok 3: Vajcia nakrájame na plátky.
Krok 4: V teplom vývare rozpustíme želatínu, pridáme sherry a nasekané bylinky, ak treba dosolíme.
Krok 5: Do formy (vanička, srnčí chrbát) nalejeme polovicu vývaru a necháme v chladničke stuhnúť.
Krok 6: Potom naň poukladáme kúsky špargle a plátky vajec a zalejeme zvyškom vývaru.
Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Krok 7: Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie.
Podávame so zeleninou a pečivom.
Opäť dáme do chladničky stuhnúť. Krok 7: Po stuhnutí vyklopíme a krájame na porcie.
Podávame so zeleninou a pečivom.
Zveřejněno 30. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vaječný rosol s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9wKz
Moje poznámka
Vaječný rosol s chřestem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9wKz
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 17 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 19 minutami
Plněné ořechy
Handour před 30 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 55 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 1 hodinou
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Tématické fráze:
recept na vaječný aspik,
recept vaječný aspik,
rosol z vývaru,
vaječný aspik top recepty,
vaječný aspik recept,
recept vaječný aspiku
Suroviny:
chřest bíly,
vejce,
vývar drůbeží,
sherry,
želatina,
bylinky,
citron,
sůl
Komentáře (11)