Voňavý bezový sirup
Bezové květy nasbírejte ve vrcholné kondici a připravte z nich chutný sirup. Uchováte si tak trochu voňavého jara do podzimních plískanic. Práce vynaložená na přípravu bude při konzumaci zapomenuta.
Suroviny pro 6 litrů
6litrů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 36 001 kJ / 8 605 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,04 g |
Tuky | 2,88 g |
Vláknina | 16,56 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 2 043,92 g |
Postup přípravy
Krok 1: Převaříme vodu, kterou necháme zcela vychladnout. Květy opatrně propláchneme (není nutné). Do sklenice skládáme květy a prokládáme kolečky citrónu. Zalejeme vodou až po okraj. Necháme 24 - 48 hodin v ledničce.
Krok 2: Přes sítko dáme plátýnko, přes které cedíme květy s citróny, vždy trochu vyždímeme. Do vzniklé bezinkové vody nasypeme konzervační pomůcku. Zahříváme s cukrem a kyselinou, dokud se nerozpustí, ale nenecháme vařit.
Krok 3: Láhve vypláchneme alkoholem. Horký sirup nalijeme do připravených láhví a necháme vychladnout. Skladujeme nejlépe v lednici.
Zveřejněno 31. 5. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Moje poznámka
Voňavý bezový sirup
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BJ5o
Nejnovější recepty
Burger bulky
Přidáno před 20 minutami
Kuřecí plněná roláda pečená ve vepřové tukové bláně
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso z polévky na čerstvé zelenině ve woku
Přidáno před 3 hodinami
Tvarohové noky do polévky
Přidáno před 6 hodinami
Bagety k snídani se semínky
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové maso s kapiovou omáčkou a paloučkový knedlík (pro diabetiky)
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Melania Trumpová se v jídle hlídá. Celý den má na talíři jen zeleninu a ovoce, nesnáší sushi, ale neodolá smaženému kuřeti
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rybízové řezy s mascarpone krémem
Jan Nemec před 1 hodinou
Americké extra čokoládové cookies
Vanika před 1 hodinou
Nejlepší marokánky
stepna před 2 hodinami
Plněné sladké rohlíky
veronika_straka před 3 hodinami
Květákový mozeček
HanaVl před 4 hodinami
Kanellbular - skořicové šneky
Kakoska před 4 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Prim007 před 4 hodinami
Pařížský krém na plnění zákusků, rolád, dortů
Matea před 4 hodinami
Květák se slaninou a uzeným tofu
mafinka888 před 4 hodinami
Domácí kmínový chleba
Aknytsirk před 6 hodinami
Tématické fráze:
voňavý sirup z bezinkových květů,
bezinkovy sirup plysen,
bezinkový sirup dr oetker,
bezinkový sirup oetker,
nejlepší recept na bezinkový sirup,
lahev na sirup,
bezinkový sirup plíseň,
pomůcka na konzervovani,
bezovy sirup konzervovani alkoholem,
bezinkový sirup z květů s alkoholem,
bezinkovy sirup z kvetu a citronovym sirupem,
bezinkový sirup postup,
recept dr oetker bezinkovy sirup,
kuchařka bezinkový sirup,
bezinkový sirup dr.oetker,
bezinkový sirup recept,
dr oetker pomůcka ke konzervování,
recept na bezinkový sirup,
top recepty bezinkovy sirup,
bezinkový sirup
Suroviny:
voda,
citron,
cukr,
kyselina citronová,
alkohol
Komentáře (5)