Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 349 kJ /
323 kcal
Bílkoviny12,60 g
Tuky0,84 g
Vláknina29,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 42 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy63,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Necháme odpočinout 2 hodinky. Rozehřejeme troubu a vložíme pekáček se sádlem. Krok 2: Do horkého sádla vložíme maso, česnek a bylinky. Troubu snížíme na 90 st. a přikrytý pekáček pečeme cca 2 hod. Maso musí být úplně měkké. Krok 3: V této fázi můžeme sádlo slít, nebo maso přendat do jiného pekáčku. Odebereme cca 2 lžíce sádla, smícháme s paprikou, hořčicí a maso potřeme. Krok 4: Maso prudce zapečeme, jen pár minut na barvu. Podáváme se salátem, brambory nebo se zelím a knedlíkem. Komu nevadí, že to nemá barvu, může podávat hned, jen okapané ze sádla.

Zveřejněno 5. 6. 2018

Poznámka autorky mika59

Recepty na internetu různě kolují. Tento je podle mne. Zbylé sádlo sceďte a nechte ztuhnout. Můžete ho použít kdykoliv, pod maso, na pomazánku atd.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvMQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Krkovička pečená v sádle s česnekem a bylinkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvMQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (17)

ufff, dobrá pecka na žlučník ... za mě tedy :no:

LENUNKA: muzete mi laskave poucit, jak je to s tou pomalu pecenou kachnou, zkusenost s tim nemam. Kachnu pecu vzdy jen pulku, v cinske , regulovatelne ''Remosce". [[veru nevim, co brani regulaci ceske remosky]]. Dekuji.

Paul Sulc: tak stačí se podívat po internetu, receptů je hodně a jsou i zde na topkách:
https://www.toprecepty.cz/recept/23627-konfitovana...
https://www.toprecepty.cz/recept/51865-konfitovana...
;-):-)

Madam Martick@ si doplní obecný rozhled o konfitování a budem všichni v pohodě :-p

Mě recept velice zaujal,:yes: ať si říká kdo chce co chce. Vůbec bych se nad takovým příspěvkem moc nepozastavila, jen možná někdo závidí, co??? Mě také vadí takový lidé, každý má právo říct svůj názor, ale když to zabíhá příliš moc, už to není jen o názorech, ale chce se dostat do sporů a rozhádat tu slušné TOPÁKY????? Nebo o co jde těm dotyčným??? Jenže TOP kuchařinky a TOP kuchařící se nedají a mají nadhled nad takovými lidmi.:-p

Chyby někdo ráčil opravit. Jen to TO v poznámce ještě ne.:no:

Simona Skolakova: Ale tohle není o receptu..to je osobní...:-O Přečti si všechny komentáře, trochu pozadu..:-(

Zobrazit 5 starších odpovědí

Jo tak prorostlá krkovice je málo šťavnatá,že potřebuje koupat v sádle ?:-D:no:

Martick@: při tak nízké teplotě se tuk do masa nevsakuje, tato metoda se používá hlavně třeba na přípravu kachny:-)

Když nebudu psát o chybách v postupu,docela nechápu, proč vznikl tento recept? Úspora energie nulová, prorostlá krkovice se sádlem taky žádná hitparáda. Tak hlavně že je od vás:-D:no:.

Lenunka: Děkuji...;-)

Zobrazit starší odpověď

Tématické fráze:
krkovice recept, pečená krkovice, krkovice recepty, pečená krkovička, krkovička recepty, pečené maso v sádle, recepty z krkovice, maso pečené v sádle, pečená krkovice v remosce, pomalu pečené maso v sádle, krkovička v remosce, krkovička z remosky, pečení masa v sádle, maso v sádle, krkovička recept, pečená krkovice recept, krkovička konfitování, pečene maso s česnekem, top recepty, krkovice pečená

Suroviny:
krkovice vepřová, česnek, sádlo, rozmarýn, sůl, pepř, sádlo, paprika, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu