Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Guláš ze sóji

Hodnocení receptu je 4,4 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 800 kJ /
1 386 kcal
Bílkoviny106,29 g
Tuky63,54 g
Vláknina62,62 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy67,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji orestujeme nadrobno narezanú cibuľu. Krok 2: Pridáme na kocky nakrájané paradajky a na rezance narezané papriky, pretlak a mletú papriku. Premiešame a 3 min podusíme. Krok 3: Vložíme na kocky nakrájané zemiaky, podlejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme, kým nie sú zemiaky mäkké. Krok 4: Pridáme uvarenú sóju a ešte 5 minút spolu povaríme. Podávame s chlebom.

Zveřejněno 8. 6. 2018

Poznámka autorky tejaja

Varenie sóje : sóju namočíme na 24 hodín do vody. Potom ju aj s vodou varíme, v tlakovom hrnci 40 minút od začiatku varu ( syčania ventilu ). Viac nevaríme, sója nie je ako iné strukoviny, nerozvarí sa, ale opäť stvrdne.

Pozor, zo začiatku varu sója dosť pení, penu necháme, nezberáme, sú to vyzrážané bielkoviny, pena sa vstrebe.

Sója sa dá výborne mraziť, uvarím jej vždy viac naraz a zmrazím. Potom mám k dispozícii a nemusím zakaždým variť.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze sóji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DL46

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Guláš ze sóji

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DL46

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Vyzerá to byť<3:yes:, ale kým vyskúšam, mám dve otázky: 1. sója=strukovina chutí asi ako fazuľa alebo cícer? 2. môj tlakový hrniec odišiel do večných lovíšť, takže, keď budem sóju variť v normálnom, ako dlho a podľa čoho mám odstopovať tých potrebných 40 min.? Alebo tento čas platí iba pre "papiňák" a normálnom sa to varí inak? Vďaka za odpoveď.

cecilka: Sója má chuť ako strukovina, niečo medzi cícerom a fazuľkou...chce to uvariť a ochutnať. :-D;-) Tlakový hrniec skráti varenie všetkých potravín o cca 1/3-1/2. Takže v obyčajnom hrnci treba variť asi 2-3x dlhšie. Treba to ochutnať. Sója sa nerozvarí ako fazuľa, tak pozor, neprevariť. Práve na varenie strukovín je tlakový hrniec na nezaplatenie. ;-)

Terezko, yypadá výborně, uložím, vyzkouším:-K:yes:

Ivace64: Ivanka, budem rada. :-K Mám rada sóju (strukovinu), ale texturáty (sójové "mäso") nekúpim ani náhodou. ;-)

Tématické fráze:
sója recepty, gulas ze soji, recepty ze sóji, recept na soju, sója recept, gulas ze sojy, co se da uvarit ze soji, guláš se soje, soja guláš, recepty z uvařené soji, gulas se soji, gulášze soji, recept ze soji gulas, soja strukovina recepty, recepty ze sojy, guláš se sójou, guláš z uvřené soji, recept z uvařené soji, recepty.ze.soji, varenie soji v tlakovom hrnci

Suroviny:
soja, brambory, rajče, paprika, cibule, olej, sůl, pepř, paprika sušená sladká, protlak rajčatový

Přidat fotografie receptu