Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kedlubnové zelí s jablky a česnekem

Klasické české pokrmy si nikdo nedovede představit bez dušeného zelí. Zkoušeli jste však zelí z kedlubny? Má příjemně nasládlou chuť, voní po česneku a hodí se k pečenému masu a knedlíkům.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Johanka128 Johanka128

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4-5

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 457 kJ /
587 kcal
Bílkoviny22,83 g
Tuky2,23 g
Vláknina46,30 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 183 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy103,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kedlubny nastrouháme na jemném struhadle, pórek nakrájíme na drobno. Jablka oloupeme a nastrouháme na jemno a česnek oloupeme a prolisujeme. Krok 2: Na oleji krátce orestujeme pórek, jen asi 1 minutu. Přidáme nastrouhanou kedlubnu, jablka a česnek,
pořádně promícháme, podlijeme vodou a necháme dusit. Krok 3: Podle potřeby podléváme vodou, dusíme cca 20-30 minut. Na závěr dochutíme solí.

Zveřejněno 9. 6. 2018

Poznámka autorky Johanka128

Česnek dodá zelí výbornou výraznou chuť. Kedlubnové zelí podáváme stejně jako klasické zelí - my jsme si k němu dali vepřové kotlety pečené s hořčicí a cibulí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s jablky a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ml4m

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kedlubnové zelí s jablky a česnekem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Ml4m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Jo, kedlubnové zelí jsem se musel naučit jíst. Ale teď toho rozhodně nelituju :)

Tématické fráze:
kedlubnové zelí s jablky, struhadlo na kedlubny giganty, kedlubnový zelí, recept kedlubny a pórek, kedlubnové zelí s jablkem

Suroviny:
kedlubna, jablko, pórek, česnek, sůl, olej olivový

Přidat fotografie receptu