Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Lžičková buchta

Tento neobyčejný dezert spojuje sladkost třešní, krémovou konzistenci jogurtu a kysané smetany, a jemnou vůni růžového sirupu. Připravte si tento koláč a vychutnejte si dokonalou kombinaci chutí.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Terez002 Terez002

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 50 min

70 min (20 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 122 kJ /
3 614 kcal
Bílkoviny56,73 g
Tuky144,03 g
Vláknina6,60 g
Cholesterol 187 mg
Sodík 704 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy519,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmícháme dohladka, připravíme želatinu podle návodu na obale a vlijeme do smetanovo-jogurtové směsi. Přidáme kůru z jednoho pomeranče, sirup a okvětní plátky růží. Vše promícháme a necháme chvíli v chladu. Krok 2: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Plech vyložíme papírem na pečení. Krok 3: Připravíme těsto: nejdříve smícháme veškeré suché ingredience (mouka, vanilka, prášek do pečiva, popřípadě cukr). Poté přidáme všechna vejce a rozehřátý, trochu zchladlý tuk, mléko a popřípadě med (ten používám pampeliškový nebo včelí). Promícháme, vlijeme na plech vyložený papírem na pečení. Rozetřeme, jelikož těsto bude trochu tuhé. Krok 4: Jako poslední na těsto rozetřeme náplň, vsadíme do ní omyté a očištěné třešně. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 40-60 minut.

TIP: Třešňové dobroty - nejlepší recepty

Zveřejněno 13. 6. 2018

Poznámka autorky Terez002

Používám růžový sirup. Když nemám růžový, použiji bezový nebo meduňkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lžičková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpvR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Lžičková buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mpvR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

Buchta se peče se želatinou?

Majkaa: ano, pekla jsem to i s náplní. :-)

Tématické fráze:
nejlepsi posledni recepty na trene buchty, pomerančová buchta, lžíčková buchta s tvarohem, lžičkové těsto, buchty pro pro včelaře, buchta s pomerančem, lzickova bábovka recept, pomerančová buchta z bílého jogurtu, buchta z pomeranče, lzickovy kolac, lžičková bublanina

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, tuk, cukr, prášek do pečiva, cukr vanilkový, třešně, želatina, pomeranče, smetana zakysaná, jogurt bílý, sirup, růže

Přidat fotografie receptu