Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Hodnocení receptu je 5,0 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MiskaM MiskaM

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 941 kJ /
464 kcal
Bílkoviny14,68 g
Tuky28,46 g
Vláknina1,35 g
Cholesterol 327 mg
Sodík 3,48 g
Sůl8,65 g
Sacharidy36,62 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme "suché" ingredience, pak přidáme vejce, zakysanou smetanu a vše důkladně promícháme. Ve vzniklé směsi pěkně "vymácháme" naklepané plátky masa a ukládáme je do uzavíratelné nádoby. Krok 2: Pokud nějaká směs zbyde, nevyléváme ji, ale nalijeme na maso, uzavřeme a uložíme na 12 hodin do ledničky. Krok 3: Hodinku před plánovanou přípravou vyndáme maso z ledničky a necháme na kuchyňské lince trochu "zaklimatizovat". Krok 4: Poté jednotlivé plátky masa obalujeme ve strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě tuku, z obou stran dozlatova.

Zveřejněno 13. 6. 2018

Poznámka autorky MiskaM

Zdroj: Nejrecept.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0z7

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí řízek marinovaný v zakysané smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q0z7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Tak zkusím o víkendu udělat, PODRAVKU mám domácí, kterou jsem si udělala sama doma, takže naprosto vím, co v ní je a je tam jen zelenina a bylinky a sůl, takže vyzkouším a už se těším ;-)

Dnes k obědu s jarním salátem:-K

A kde máte sůl:-?

dobrá mňamka, jen nepoužívám podravku ...
Co se týká kopírování - musíte šikovněji, jako spousta lidí tady ... nechci jmenovat, ale je jich tu dost, kteří sem chrlí recepty ve velkém a tváří se jako, že to oni ...
:yes:

mám naloženo (až na tu podravku, ta mi nesmí do domu), dělala jsem z krůtích prsou, tak jsem zvědava:-)

MiskaM: "Recepty nekopírujte z jiných webů bez souhlasu autora." - takto je to napsáno v záhlaví při přidávání receptu. Je fakt, že jste sice Nejrecept.cz napsala jako zdroj - ale je to opravdu do posledních uvozovek okopírované. Pochybuji, že máte souhlas autora - kdybyste si dala alespoň tu práci a napsala postup svými slovy... Nemyslím si, že je Casino jediný, kdo s tím má problém. Já taky:-(

hosta: tak já se budu víc snažit když už to psát svými slovy pokud to teda pomůže :-8

Při čtení rcp jsem si s potěšením říkal, jak se autorka časem zlepšila ve psaní:yes:
No, zase jsem se spletl:no:
A to doslova, že;-(
https://www.nejrecept.cz/recept/kureci-rizek-marin...

Dělávám skoro stejně jen bez podravky, je to starý recept, ale chutný:yes:

Tématické fráze:
kuřecí řízky v zakysané smetaně, marinované kuřecí řízky, kuřecí řízky na smetaně, kureci rizky se zakysanou smetanou, kuřecí řízky ve smetaně, kuřecí řízky se se zakysanou smetanou, řízky v zakysané smetaně, rizky se zakysanou smetanou, rizky nalozene v zakysane smetane, marinovany kureci rizek v zakysanou se smetanou, rizky v testicku ze zakysané smetany, kuřecí řízek marinovaný v zakysanou smetanou, kuřecí řízky v zakysané, kuřeci řizky v kysane smetaně, nejrecept kuřecí maso, normy kuřecí řízek, kureci rizek na smetaně recept, kureci řízky, krůtí řízek se zakysanou smetanou, nejrecept-kuřecí maso

Suroviny:
smetana zakysaná, vejce, solamyl, podravka, česnek sušený, pepř mletý

Přidat fotografie receptu